Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Μαθητές τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης έλαβαν μέρος στο 1ο Διεθνές Μοντέλο Ο.Η.Ε. (Μ.U.N.) τού Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου Αναβρύτων, που διεξήχθη από 24 έως 25 Φεβρουαρίου 2018.
Οι μαθητές εκπροσώπησαν τη Γερμανία.
Στο πλαίσιο τής προετοιμασίας τους τα παιδιά επισκέφθηκαν την πρεσβεία τής Γερμανίας, όπου ενημερώθηκαν σχετικά με τις θέσεις τής χώρας για σημαντικά διεθνή ζητήματα. Κατά τη συνάντησή τους με τον επιτετραμμένο διπλωμάτη συνέλεξαν χρήσιμες πληροφορίες, απαραίτητες για την προετοιμασία τους για το M.U.N. Τους μαθητές συνόδευσαν η καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας και MUN Advisor τού Σχολείου κ. Γιαννάκη.
Τα θέματα τού συνεδρίου πάνω στα οποία επιχειρηματολόγησαν και αντιπαρατέθηκαν οι μαθητές ήταν τα ακόλουθα: ΑφοπλισμόςΚυβερνητική κατασκοπεία και ο ρόλος της για τη διεθνή ασφάλεια, Η χρήση συγκεκριμένων όπλων σε ένολπλες διαμάχες. ΠολιτικάΗ παύση λειτουργίας τής στρατιωτικής φυλακής στο Γκουαντάναμο, Το ζήτημα τής διαμάχης στη θάλασσα τής Νότιας ΚίναςΝομικάΛαμβάνοντας αποτελεσματικά μέτρα για την προστασία και την ασφάλεια των διπλωματικών αποστολών.
Οι μαθητές που έλαβαν μέρος είναι: Αϊβαλιώτης Ιωάννης (Γ΄1 τάξη), Δαλάκου Μαρίνα-Μαρκέλλα (Γ΄1 τάξη), Μπακοπούλου Στυλιανή (Γ΄3 τάξη).