Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018 οι μαθητές τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης παρακολούθησαν τον εορτασμό τής 28ης Οκτωβρίου στο θέατρο των Σχολείων.
Την ευθύνη τής διοργάνωσης τής εκδήλωσης είχε το Α΄ Αρσάκειο- Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης.
Οι μαθητές, για άλλη μια φορά, συγκίνησαν τους παρευρεθέντες με το υπέροχο θεατρικό τους με τίτλο «Καιρός για ήρωες!.. ».
Στο θεατρικό δρώμενο είχαν ενσωματωθεί αποσπάσματα από το Προσωπικό Ημερολόγιο τού Ιωάννη Μεταξά, διασκευασμένα κείμενα τών Άγγελου Βλάχου, Γιάννη Ρίτσου, Γιώργου Σεφέρη, Οδυσσέα Ελύτη, Νικηφόρου Βρεττάκου, Άγγελου Σικελιανού, Τάσου Λειβαδίτη και Δημήτρη Χατζή, καθώς και αποσπάσματα από τον Τύπο.
Η μουσική επένδυση από τη χορωδία και τους μονωδούς πλαισίωνε εξαιρετικά όλον τον εορτασμό.
Μετά την παράδοση τής Σημαίας από τη Διευθύντρια επιδόθηκαν τα αριστεία και τα βραβεία στους αριστεύσαντες και πρωτεύσαντες μαθητές και αποφοίτους τής σχολικής χρονιάς 2017-2018.
Με απόφαση τού Συλλόγου των Διδασκόντων τού Σχολείου μας επιδόθηκε, επίσης, ειδικός έπαινος στη λατρευτή μας μαθήτρια Εβίτα Φύτρου για το πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας που επέδειξε κατά το σχολικό έτος 2017- 2018.
Τον πανηγυρικό λόγο εκφώνησε ο φιλόλογος κ. Ιωάννης Καργάκος.
Οι συντελεστές τής εορτής ήταν στη συγγραφή θεατρικού διαλόγου, την επιλογή αποσπασμάτων, τη διδασκαλία κειμένων και την επεξεργασία video οι κ. Μαριέττα Καλαμαρά, Μιχάλης Καπετανής, Γεωργία Κοντού (φιλόλογοι) και ο κ. Μάρκος Σαρρής (βιολόγος).
Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο κ. Κώστας Θεοδώρου (θεατρολόγος), τη διδασκαλία και διεύθυνση χορωδίας και ορχήστρας η κ. Μαρίνα Τζούλη (μουσικός), την επιμέλεια σκηνικών και την πρόσκληση η κ. Κυριακή Πρεβενιού (εικαστικός).