Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018 οι μαθητές των τμημάτων Α΄1 και Α΄2 τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης επισκέφθηκαν το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. 
Εκεί παρακολούθησαν στη Θόλο τη νέα διαδραστική προβολή εικονικής πραγματικότητας «Περιήγηση στην Ακρόπολη τής εποχής τού Περικλή».
Είδαν να ανασυντίθενται μπροστά στα μάτια τους όλα τα κτήρια που βρίσκονταν στον «ιερό βράχο», στην πραγματική τους κλίμακα και διαστάσεις.
Με τη χρήση των νέων τεχνολογιών είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα πιο περίπλοκα, από αρχιτεκτονικής άποψης, οικοδομήματα τής Ακρόπολης, όπως τον Παρθενώνα, το Ερέχθειο, τον Ναό τής Απτέρου Νίκης, τα Προπύλαια, αλλά και τα αγάλματα που τα διακοσμούσαν, σε 3D και στα φυσικά τους χρώματα, όπως ήταν την εποχή που δημιουργήθηκαν.
Έπειτα τα παιδιά ξεναγήθηκαν σε μια εντυπωσιακή έκθεση για την εξέλιξη τής σκέψης των αρχαίων Ελλήνων μέσα από όλα τα σπουδαία τεχνικά και τεχνολογικά επιτεύγματα τού αρχαίου κόσμου: από τη Διόπτρα τού Ήρωνα και τον Υδραυλικό Τηλέγραφο, μέχρι τον Παρθενώνα και το Ευπαλίνειο Υδραγωγείο.
Πρόκειται για μια συναρπαστική έκθεση, που παρουσιάζει για πρώτη φορά την επίδραση και τη συνεισφορά τού αρχαίου ελληνικού κόσμου στην επιστημονική γνώση και την εξέλιξη τού δυτικού πολιτισμού.