Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Στο πλαίσιο τής θεματικής εβδομάδας που ήταν αφιερωμένη στη δημοκρατική συνύπαρξη και στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019, οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης ενημερώθηκαν για το έργο τής ActionAid και παρακολούθησαν στο Αμφιθέατρο των Σχολείων το ντοκιμαντέρ «Ένας κόσμος», που δημιούργησε για την οργάνωση ο Χ. Παπακαλιάτης.

Στην αρχή η εκπρόσωπος τής ανεξάρτητης διεθνούς οργάνωσης ActionAid κ. Ναταλία Δελή ενημέρωσε τους μαθητές για το έργο που επιτελείται για την καταπολέμηση τής φτώχειας σε όλο τον κόσμο και πώς μέσα από τα προγράμματά της συνάνθρωποί μας μαθαίνουν να στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις για να διεκδικήσουν έναν καλύτερο και δικαιότερο κόσμο.

Ειδικότερα, ενημέρωσε για το πρόγραμμα «Η δύναμη είναι στο χέρι σου», που απευθύνεται σε όλους τους μαθητές τής Ελλάδας, ώστε να συμβάλουν στην υλοποίηση ενός έργου ύδρευσης στην κοινότητα Wakii, στην περιοχή Talensi στη Γκάνα, όπου δεν υπάρχει καθαρό πόσιμο νερό.

Εν συνεχεία οι μαθητές παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την ταινία που προβάλλει τα προβλήματα που μαστίζουν ορισμένες κοινότητες τής Γκάνα και τού Νεπάλ αλλά και οικογένειες στο κέντρο τής Αθήνας. Μέσα από τις εικόνες αυτές έμαθαν και για το έργο τής οργάνωσης, η οποία έχει προσφέρει σημαντικές αλλαγές στη ζωή πολλών περιθωριοποιημένων ανθρώπων.