Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, στις 6.00 το απόγευμα, το  Α΄Αρσάκειο-Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης υποδέχθηκε τους μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη και τους γονείς τους σε μια εκδήλωση γνωριμίας και ενημέρωσης.

Οι νέοι μαθητές με τους γονείς τους συγκεντρώθηκαν στο Αμφιθέατρο των Σχολείων, όπου τους καλωσόρισε η Διευθύντρια κ. Μαρία-Άννα Φαφαλιού και τους γνώρισε τους συμβούλους-καθηγητές των τμημάτων τους.

Αμέσως μετά οι μαθητές συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους περιηγήθηκαν στους χώρους τού Σχολείου: στη βιβλιοθήκη, στα εργαστήρια και στα γήπεδα, για να καταλήξουν στις αίθουσές τους.

Εκεί ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα και τις δράσεις τού Γυμνασίου και γνωρίστηκαν με τους συμμαθητές τους. Οι καθηγητές τούς χάρισαν ένα στυλό και ένα χειροποίητο τετράδιο με τα λόγια τού Ν. Καζαντζάκη «έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, άνοιξε τον παράδεισο και μπες μέσα»... Ένα συμβολικό δώρο προς τους μαθητές, για να ξεκινήσουν τη ζωή τους στο Γυμνάσιο με δημιουργική διάθεση, αισιοδοξία και πίστη στις δυνατότητές τους.

Παράλληλα, στο Αμφιθέατρο η Διευθύντρια ενημέρωσε τους γονείς για τη φιλοσοφία των Αρσακείων Σχολείων και για τη λειτουργία τού Γυμνασίου, τονίζοντας τις ποικίλες ευκαιρίες που προσφέρονται στα παιδιά να μαθαίνουν με ευχάριστο τρόπο, να ερευνούν και να ανακαλύπτουν τις κλίσεις τους.

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο κ. Γιώργος Γεωργουλέας, σχολικός ψυχολόγος τής Συμβουλευτικής Υπηρεσίας των Αρσακείων Σχολείων, ο οποίος με πολύ εύληπτο και ευχάριστο τρόπο εξήγησε στους γονείς πώς πρέπει να χειριστούν τη μετάβαση των παιδιών τους στο νέο σχολικό περιβάλλον, ώστε αυτή να γίνει ομαλά, χωρίς άγχος για την οικογένεια, και εποικοδομητικά για την περαιτέρω εκπαίδευση και διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους.

Μετά την ενημέρωση, σε μια πολύ ζεστή και ευχάριστη ατμόσφαιρα, το Σχολείο προσέφερε σε μικρούς και μεγάλους γλυκά και αναψυκτικά στο αίθριο τού Θεάτρου,.

Οι μικροί μαθητές τής Α΄τάξης ήταν πολύ χαρούμενοι που ξανάσμιξαν με τους συμμαθητές τους και που θα συνεχίσουν την κοινή πορεία τους στο Γυμνάσιο...