Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων (International Museum Day).

Το μήνυμα αυτής τής επετείου είναι να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών με σκοπό την ενίσχυση τής μόρφωσης, την προώθηση τής αμοιβαίας κατανόησης, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών.

Με αυτή την αφορμή, στις 18 Μαΐου 2021 οι μαθητές τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης επισκέφθηκαν εικονικά μερικά από τα σημαντικότερα μουσεία τού κόσμου: το Μουσείο τού Λούβρου στο Παρίσι, το Βρετανικό Μουσείο  στο Λονδίνο, το μουσείο Reina Sofia στη Μαδρίτη, το Μουσείο Περγάμου στο Βερολίνο, το Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη και το Μουσείο τής Ακρόπολης στην Αθήνα.

Μετά την εικονική περιήγηση συζήτησαν για τα διάφορα είδη των μουσείων και ανέλυσαν τη σημασία τους για τη διάδοση στοιχείων τού πολιτισμού.
Ολοκληρώνοντας δημιούργησαν παρουσίαση με τα πιο περίεργα μουσεία που υπάρχουν στον κόσμο και δραπέτευσαν από ένα "διαδικτυακό δωμάτιο απόδρασης" (museum digital escape room).

Για να δείτε το museum digital escape room πατήστε εδώ.

Για να δείτε την παρουσίαση με τα περίεργα μουσεία τού κόσμου πατήστε εδώ.

Υπεύθυνη καθηγήτρια ήταν η κ. Αθηνά Γκαρμπολά.