Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Εργαστήριο Χημείας

Οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου- Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης έμαθαν να φτιάχνουν αντισηπτικό διάλυμα, εύκολα, αντιλαμβανόμενοι την αξία τού σπιτικού και αγνού προϊόντος.

Παράλληλα, κατανόησαν την αναγκαιότητα τής χρήσης τού αντισηπτικού σε συνθήκες πανδημίας, καθώς και τον ρόλο τού κάθε υλικού που περιέχει.

Υπεύθυνη καθηγήτρια ήταν η κ. Κουτσούρη Ευγενία, χημικός.

 

Αρκεί μόνο το αντισηπτικό;

Εργαστήριο Βιολογίας

Σε συνέχεια τού πειράματος που πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο τής Χημείας, οι μαθητές μελέτησαν στο εργαστήριο τής Βιολογίας την αποτελεσματικότητα τής χρήσης τού αντισηπτικού ως προς την ανάπτυξη των μικροβίων στα χέρια.

Με αφορμή το επίκαιρο θέμα τού κορωνοϊού οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη σημασία τής υγιεινής των χεριών και για το πόσο έυκολα η αμέλειά μας μπορεί να οδηγήσει στη μετάδοση μικροοργανισμών και ασθενειών.

Ακολούθως τα παιδιά παρασκεύασαν υλικό, στο οποίο θα παρατηρήσουν τις επόμενες εβδομάδες την ανάπτυξη των βακτηρίων σε πλυμένα χέρια με σαπούνι, σε χέρια όπου έχει προηγηθεί η χρήση τού αντισηπτικού που παρασκεύασαν και, τέλος, σε πλυμένα χέρια με σαπούνι και αντισηπτικό.

Μέσω των παρατηρήσεων που θα προκύψουν από το πείραμα οι μαθητές θα αποφασίσουν ποια μέθοδος είναι η πιο αποτελεσματική για το πλύσιμο των χεριών.

Υπέυθυνη καθηγήτρια η κ. Μπάκα Αλεξάνδρα, βιολόγος.