Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Το Α΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης θα συμμετάσχει εφέτος σε δύο έργα e-Twinning:

1) Έργο με τίτλο «GEN Z schools»

Συγκεκριμένα, η Β΄τάξη θα συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα e-Twinning σε συνεργασία με σχολεία τής Γεωργίας, Ελλάδας, Λετονίας, Ρουμανίας, Πολωνίας, Ισπανίας, Ιταλίας, Ουκρανίας, Τυνησίας Σουηδίας και Τουρκίας.

Το πρόγραμμα με τον τίτλο «GEN Z schools» έχει σκοπό να εμπλέξει τους μαθητές σε δραστηριότητες, που αφορούν στη δημιουργία ενός ασφαλούς και φιλόξενου σχολικού περιβάλλοντος τής "γενιάς Ζ".
Στη "γενιά Z" ανήκουν όσοι έχουν γεννηθεί μεταξύ 1996-2015.

Οι μαθητές θα συνεργαστούν με τις κοινότητες των σχολείων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα τού e-Twinning, θα μελετήσουν θέματα όπως ο σχολικός εκφοβισμός, η διαχείριση καταστροφών στον σχολικό χώρο, η διαμεσολάβηση σε προβληματικές καταστάσεις, η σχολική πειθαρχία και η τήρηση των κανόνων.
Η δημιουργία ενός ασφαλούς και φιλόξενου σχολικού περιβάλλοντος είναι μια θεμελιώδης έννοια, την οποία όλα τα σχολεία πρέπει να λάβουν υπόψη σε μια προσπάθεια να εκπαιδεύσουν επιτυχώς τα παιδιά όλου τού πλανήτη.

Οι επιμέρους στόχοι τού προγράμματος είναι η ανάπτυξη των επικοινωνιακών δεξιοτήτων των μαθητών, σε τοπικό, καθώς και σε διεθνές επίπεδο, μέσω τής αγγλικής γλώσσας, καθώς και η ανάπτυξη δεξιοτήτων χρήσης προγραμμάτων υπολογιστή, έτσι ώστε οι μαθητές να μπορούν να συνεργάζονται σε ομάδες χρησιμοποιώντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους .

Υπεύθυνη καθηγήτρια είναι η κ. Α.Γκαρμπολά

2) Έργο με τίτλο "POSITIVE VIBES"

Η Α΄ τάξη τού Σχολείου θα συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα e-Twinning σε συνεργασία με σχολεία τής Ελλάδας, τής Κροατίας, τής Δανίας, τής Γαλλίας, τής Γερμανίας, τής Ιταλίας, τής Λιθουανίας, τής Πολωνίας, τής Πορτογαλίας, τής Ρουμανίας, τής Σλοβακίας, τής Τουρκίας και τής Κροατίας.

Το πρόγραμμα με τον τίτλο «POSITIVE VIBES» έχει σκοπό να εμπλέξει τους μαθητές σε δραστηριότητες για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.
Οι μαθητές θα μοιραστούν τη θετική ενέργεια και τις ιδέες τους, για να βρουν λύσεις για τα προβλήματα τού σύγχρονου κόσμου.

Επίσης, θα κάνουν εργασίες με τη ομαδοσυνεργατική μέθοδο, θα φιλοτεχνήσουν αφίσες, θα συμμετάσχουν σε διαδικτυακά παιχνίδια και κουίζ, θα ανταλλάξουν χριστουγεννιάτικες ευχές και θα γράψουν συνεργατικές ιστορίες.

Υπεύθυνες καθηγήτριες είναι οι κ. Α.Γκαρμπολά και Π. Θεοδωροπούλου