Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Tην Τρίτη 15 και την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022 πραγματοποιήθηκαν και φέτος διαδικτυακά οι «Ημέρες Σταδιοδρομίας» των Αρσακείων-Τοσιτσείων Γυμνάσιων Εκάλης.

Στο πλαίσιο τής εφαρμογής τού Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Γ΄ τάξης παρακολούθησαν ομιλίες και παρουσιάσεις από πανεπιστημιακούς και επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων, και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί τους.

Ορισμένοι, μάλιστα, από τους ομιλητές είναι απόφοιτοι των σχολείων μας ή γονείς μαθητών, οι οποίοι δέχτηκαν πρόθυμα να συνεργαστούν και να μιλήσουν για την εκπαιδευτική και επαγγελματική τους διαδρομή.

Σκοπός τής ημερίδας είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες να βοηθηθούν, μέσω τής ενημέρωσής τους, στην επιλογή τής μελλοντικής εκπαιδευτικής και επαγγελματικής τους πορείας, ώστε να καταστούν παραγωγικοί και δημιουργικοί επαγγελματίες.

Την ευθύνη τής διοργάνωσης είχαν οι Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας των Σχολείων κ. Ιωάννα Κούρτη και Κατερίνα Ζαχαροπούλου, με τη συνεργασία των Διευθυντριών των Γυμνασίων κ. Μαρίας-Άννας Φαφαλιού (Α΄ Γυμνάσιο) και κ. Ευδοκίας Γιαννικοπούλου (Β΄ Γυμνάσιο).

Ακολουθεί το πρόγραμμα τής εκδήλωσης εδώ.

image001