Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Οι καθηγητές τού Α΄ Αρσακείου- Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης, την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022, ώρα 17.00-19.00, συμμετείχαν σε διαδικτυακή επιμορφωτική συνάντηση με την κ. Τέρψη Κόρπα, ψυχίατρο Παιδιού και Εφήβου και πρόεδρο τής Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης τής ΔΕΠΥ,  και με τον συνεργάτη της κ. Χρήστο Σκαλούμπακα, ειδικό ψυχοπαιδαγωγό, ειδικευμένο στις μαθησιακές δυσκολίες και στις διαταραχές συμπεριφοράς. Το θέμα τής συνάντησης ήταν "Βασικές αρχές αναγνώρισης και διαχείρισης τής ΔΕΠΥ στη δευτεροβάθμια δκπαίδευση". Προσκεκλημένη ήταν και η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου κ. Έφη Αργυρού.

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε με την επιστημονική υποστήριξη τής Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης ΔΕΠΥ και υπό την αιγίδα τής Ειδικής Μονάδας Διαταραχών Προσοχής και Μάθησης, τού Παιδοψυχιατρικού Τμήματος τού Γενικού Νοσοκομείου Παίδων "Π. και Α. Κυριακού", στην οποία η κ. Κόρπα είναι η επιστημονική υπεύθυνη.

Στη συνάντηση δόθηκε η ευκαιρία να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί από ειδικούς και να συζητήσουν σχετικά με προβλήματα συμπεριφοράς και επίδοσης που αντιμετωπίζουν πλέον με αρκετούς μαθητές.