Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Στη διάρκεια τής σχολικής χρονιάς 2021-2022 οι μαθήτριες τής Ζώνης Πολιτισμού "Δημιουργούμε για το περιβάλλον" τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης, δημιούργησαν, με την καθοδήγηση τής καθηγήτριας Καλλιτεχνικών κ. Κυριακής Πρεβενιού, ένα ψηφιδωτό έργο μεγάλων διαστάσεων από... σκουπίδια!

Συγκεκριμένα, οι μαθήτριες ξεκίνησαν κάνοντας διαλογή από αντικείμενα, χαρτιά και υλικά στο Εργαστήριο Καλλιτεχνικών τού Σχολείου, τα οποία θα κατέληγαν στα σκουπίδια. Κατηγοριοποίησαν τα υλικά ανά χρώμα, τα έκοψαν σε μικρά κομμάτια και τα έβαλαν μέσα σε κουτιά, για να τα χρησιμοποιήσουν στη διάρκεια τής σχολικής χρονιάς.

Στη συνέχεια επέλεξαν το χαρακτικό έργο τού Ιάπωνα καλλιτέχνη Κατσουσίκα Χοκουσάι με τίτλο "Το μεγάλο κύμα έξω απ' την Καναγκάβα". Το συγκεκριμένο έργο δεν επιλέχθηκε τυχαία, καθώς το θέμα τής Ζώνης Πολιτισμού σχετίζεται με περιβαλλοντικά θέματα και το έργο απεικονίζει ένα μεγάλο κύμα το οποίο προήλθε από ένα τσουνάμι στην Ιαπωνία.

Με αφορμή αυτό το φυσικό φαινόμενο και με υλικά φαινομενικά άχρηστα, οι μαθήτριες δημιούργησαν ένα εξαιρετικό έργο τέχνης με αξιοθαύμαστη πειθαρχία και υπομονή.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για αυτή τη δημιουργική χρονιά!