Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022, στις 11:30, πραγματοποιήθηκε στα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Γυμνάσια και Λύκεια Εκάλης η πρώτη άσκηση σεισμού.

Με δεδομένη την έντονη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται στη χώρα μας και την παραδοχή ότι η πρόληψη και η ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα αντισεισμικής προστασίας συμβάλλουν στη μείωση των επιπτώσεων των σεισμών, θεωρείται επιβεβλημένη η ανάπτυξη αντισεισμικής συνείδησης και συμπεριφοράς σε όλα τα μέλη τής σχολικής κοινότητας.

Έτσι, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τού Α΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης, έχοντας ενημερωθεί για την ενδεδειγμένη συμπεριφορά σε περίπτωση σεισμού, συμμετείχαν στην απροειδοποίητη για τους μαθητές άσκηση, εφαρμόζοντας το μνημόνιο ενεργειών για τη διαχείριση τού σεισμικού κινδύνου στη σχολική μονάδα, το οποίο έχει εγκριθεί από τον Σύλλογο Διδασκόντων.

Εν τέλει επιτεύχθηκε ο στόχος, που ήταν η εκπαίδευση των συμμετεχόντων στην έγκαιρη και ασφαλή εκκένωση των αιθουσών σε περίπτωση σεισμού και η καταγραφή παρατηρήσεων, που θα βελτιώσουν το σχέδιο εκκένωσης τού Σχολείου.