Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η «Ημέρα Σταδιοδρομίας» των Αρσακείων-Τοσιτσείων Γυμνάσιων Εκάλης.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Γ΄ τάξης, στο πλαίσιο τού Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, παρακολούθησαν, σε τρεις διαφορετικούς χώρους τού Σχολείου μας (Αμφιθέατρο, Χημείο, Αίθουσα Μουσικής), ομιλίες, σύμφωνα με τις επιλογές τους.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν πανεπιστημιακοί και επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων, απόφοιτοι των Σχολείων μας ή γονείς μαθητών μας, οι οποίοι δέχτηκαν πρόθυμα να μιλήσουν για την εκπαιδευτική και επαγγελματική τους διαδρομή.

Η εμπειρία που αποκόμισαν και οι δύο πλευρές ήταν σημαντική.

Στα παιδιά, που συμμετείχαν ενεργά στην εποικοδομητική αυτή διαδικασία, δόθηκε η δυνατότητα να ενημερωθούν για τα επαγγέλματα, να εκφράσουν την ανησυχία αλλά και την αγωνία τους για το εκπαιδευτικό και επαγγελματικό τους μέλλον και να θέσουν ερωτήματα και να πάρουν ουσιαστικές απαντήσεις, οι οποίες  ενδεχομένως να διαμορφώσουν τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό.

Από την άλλη πλευρά, οι επαγγελματίες είχαν τη δυνατότητα να ενημερώσουν και να κάνουν έναν γόνιμο διάλογο με τους μαθητές για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Τη διοργάνωση ανέλαβαν οι Σύμβουλοι Επαγγελματικού Προσανατολισμού των Σχολείων μας κ. Ιωάννα Κούρτη (Α΄ Γυμνάσιο) και Κατερίνα Ζαχαροπούλου (Β΄ Γυμνάσιο).

Δείτε το πρόγραμμα τής Ημέρας Σταδιοδρομίας πατώντας εδώ.