Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023 οι μαθητές τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης Ιωάννης-Μύρτος Αλεξάνδρου, Διονυσία Βλαχοπούλου, Αικατερίνη Καλμαντή, Μαρία Παπαγεωργάκη, Νικόλαος Ραφαηλίδης, Όλγα-Ελισσάβετ Σταμούλη, Ευάγγελος Στεφανής και Αγάπη Μάζου-Χαρτζουλάκη μοιράστηκαν με τους επισκέπτες τής εκδήλωσης «Αρσάκεια - Ανοιχτά Σχολεία 2023» το δικό τους ταξίδι στον συναρπαστικό κόσμο τής βιολογίας, τής επιστήμης τής ζωής.

Οι μαθητές με οδηγό τις γνώσεις και το ενδιαφέρον τους για τη βιολογία παρουσίασαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό τα εξής πειράματα«Απομόνωση DNA από φράουλα», «Αβγά που χοροπηδούν και οστά που λυγίζουν», «Πόσο καθαρά είναι τα χέρια σου;» (καλλιέργειες βακτηρίων και μυκήτων και παρατήρηση στο μικροσκόπιο), «Στόμα έχουν μιλιά δεν έχουν» (παρατήρηση δομών των φυτικών κυττάρων στο μικροσκόπιο), «Μεταγγίσεις αίματος-προσομοίωση συμβατών ομάδων», «Αλεύρι ή φυτοφάρμακο;».

Παράλληλα, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν την εντυπωσιακή 3D εκτύπωση τής διπλής έλικας τού DNA που πραγματοποίησαν οι μαθητές στον 3D Printer τού Σχολείου με τη συνεργασία τού υπεύθυνου τού Εργαστηρίου Πληροφορικής καθηγητή κ. Ανδρέα Χατζηορφανού.

Μαθητές και επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν πως η επιστήμη συνδυάζεται με τη βιωματική εμπειρία και η γνώση με την ψυχαγωγία.

Υπεύθυνη τής δράσης ήταν η κ. Αλεξάνδρα Μπάκα, βιολόγος, MSc.