Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 ομάδα μαθητών τής Γ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης πραγματοποίησε επίσκεψη στην Πρεσβεία τής Λαϊκής Δημοκρατίας τού Μπαγκλαντές, στο πλαίσιο τής προετοιμασίας τους για τη συμμετοχή τους στο 6ο Μαθητικό Μοντέλο Ο.Η.Ε., που διοργανώνεται από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος-Pierce την 1η και στις 2 Απριλίου 2023.

Οι μαθήτριες και ο μαθητής που εκπροσωπούν το Μπαγκλαντές στο Συνέδριο παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την ενημέρωση. H κ. R. Begum, Γραμματέας Β΄, υποδέχθηκε την ομάδα εγκάρδια και παρουσίασε τη στρατηγική τής χώρας της στο περιβαλλοντικό πεδίο, καθώς και τις πρωτοβουλίες τις οποίες το Μπαγκλαντές έχει θεσμοθετήσει, με στόχο την εξάλειψη των προβλημάτων παγκοσμίως.

Στη συνέχεια, ο κ. Md Khaled, Σύμβουλος σε θέματα πολιτικά και νομικά, ανέλυσε τα ζητήματα των αντίστοιχων επιτροπών και δέχθηκε τις ερωτήσεις των μαθητών, στις οποίες απάντησε με εξαιρετική σαφήνεια. Ο ίδιος ο Πρέσβης, κ. Ashud Ahmed, δέχθηκε την ομάδα στο γραφείο του και μίλησε στους μαθητές-delegates για τη χώρα του, δίνοντας στοιχεία σχετικά με το σύγχρονο προφίλ τού Μπαγκλαντές και τον ηγετικό ρόλο τής γυναίκας σε όλα τα πεδία, με αφορμή ερώτηση από μια μαθήτρια.

Στην επίσκεψη συμμετείχαν οι: Βαρβατσούλη Σοφία (Γ΄1 τάξη), Γεωργαντάς Μάριος (Γ΄1 τάξη), Δρίβα Ελένη (Γ΄1 τάξη), Καγκάκη Χαρά (Γ΄2 τάξη), Μυλώνη-Κακούρη Ελισάβετ-Μαρία (Γ΄4 τάξη), Παναγιώτου Παρασκευή (Γ΄4 τάξη), Τσακώνη Ναταλία (Γ΄4 τάξη), Χατζή Μελίνα (Γ΄4 τάξη).

Πλήρως ενημερωμένη και με τις καλύτερες εντυπώσεις η ομάδα ευχαρίστησε και τους τρεις διπλωμάτες και εκείνοι με τη σειρά τους ευχήθηκαν κάθε επιτυχία στην εκπροσώπηση τού Μπαγκλαντές στο Συνέδριο.

Τα παιδιά συνόδευσε η κ. Μαριλένα Γιαννάκη, καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας τού Σχολείου και υπεύθυνη για την προετοιμασία τού Μαθητικού Μοντέλου Ο.Η.Ε.- M.U.N.