Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Η Βιβλιοθήκη μας είναι σίγουρα ο πιο σημαντικός χώρος μάθησης και γνώσης των Σχολείων μας. Είναι το μέρος όπου μπορείτε να βρείτε βιβλία, περιοδικά και ηλεκτρονικές πηγές που θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε τις γνώσεις σας και να αναζητήσετε χρήσιμες πληροφορίες.

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά. Ο δανεισμός βιβλίων από τη Βιβλιοθήκη τού Σχολείου σου είναι ένας σημαντικός τρόπος να αποκτήσεις πρόσβαση σε πολλές πληροφορίες, αξιόλογη λογοτεχνία και νέες γνώσεις!

Η διαδικασία δανεισμού βιβλίων από τη Βιβλιοθήκη μας είναι πολύ απλή. Με την κάρτα μέλους τής σχολικής Βιβλιοθήκης, που μπορείς να την εκδώσεις με την πρώτη επίσκεψη σου, αν δεν το έχεις κάνει από τις προηγούμενες χρονιές, μπορείς να δανεισθείς όποιο βιβλίο επιθυμείς!

Η Βιβλιοθήκη μας προσπαθεί πάντα να ενθαρρύνει την ανάγνωση, τη μάθηση, την αγάπη για το βιβλίο και να προωθεί τη δημιουργικότητα.

Για τη νέα σχολική χρονιά, όπως και κάθε χρόνο, θα οργανώσει μια σειρά από δράσεις Φιλαναγνωσίας, προγράμματα και εκδηλώσεις που έχουν στόχο να εμπνεύσουν μαθητές και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων:

Δράσεις Φιλαναγνωσίας για μαθητές Δημοτικού. Μέσα από πολλά επίκαιρα και δημιουργικά προγράμματα που οργανώνει κάθε χρόνο η βιβλιοθήκη μας, μιλάμε για τη χαρά τής ανάγνωσης και τη αξία των βιβλίων στη ζωή μας.

Εργαστήρια δημιουργικής γραφής για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου. Τα εργαστήρια δημιουργικής γραφής ξεκινούν φέτος στη Βιβλιοθήκη μας και θα προσπαθήσουν να βοηθήσουν τους μαθητές να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στη συγγραφή και την ανάγνωση, να επισκεφθούν τη Βιβλιοθήκη, να γνωρίσουν τη συλλογή της και μέσα από τα βιβλία να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους.

Επισκέψεις συγγραφέων. Οι επισκέψεις συγγραφέων είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να εμπνευστούν οι μαθητές για το διάβασμα και τη Φιλαναγνωσία.

Εκθέσεις βιβλίων. Είναι ένας σημαντικός τρόπος τής Βιβλιοθήκης μας για να παρουσιάσουμε μια μεγάλη ποικιλία βιβλίων. Οι εκθέσεις οργανώνονται γύρω από ένα συγκεκριμένο θέμα, συγγραφέα ή γεγονός.

Παρουσιάσεις βιβλίων στην ιστοσελίδα τής Βιβλιοθήκης. Αυτές οι παρουσιάσεις είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να γνωρίσουμε ένα νέο ή παλιό βιβλίο, να το διαβάσουμε και να εμπνευστούμε από αυτό. Οι παρουσιάσεις είναι σύντομες ή εκτενείς, μπορείς να τις βρεις στην ιστοσελίδα τού καταλόγου τής Βιβλιοθήκης μας και επικεντρώνονται σε ένα συγκεκριμένο βιβλίο, συγγραφέα ή θέμα κάθε φορά.

Θεματικοί κατάλογοι βιβλίων. Οι κατάλογοι βιβλίων είναι ένας ακόμη τρόπος για να ενημερώσουμε μαθητές και εκπαιδευτικούς για τα βιβλία που διαθέτει η Βιβλιοθήκη μας, μέσα από τις προτάσεις μας για συγκεκριμένα θέματα και γεγονότα.

Επίκαιρα και χρήσιμα άρθρα στην ιστοσελίδα τής Βιβλιοθήκης. Τα άρθρα συνήθως καλύπτουν μια ποικιλία θεμάτων, όπως: προτεινόμενα βιβλία για συγκεκριμένα θέματα ή ενδιαφέροντα, συμβουλές για τα βιβλία και τη σχολική μας ζωή, καθώς και επισκόπηση νέων βιβλίων.

Διαγωνισμοί ανάγνωσης. Οι διαγωνισμοί ανάγνωσης είναι ένας νέος διασκεδαστικός τρόπος που θα έχουμε στη Βιβλιοθήκη μας από φέτος. Οι διαγωνισμοί θα βασίζονται σε θέματα, συγγραφείς ή απλώς στο διάβασμα όσο το δυνατόν περισσότερων βιβλίων.

Βιβλιοφιλικές συναντήσεις (Λέσχες ανάγνωσης). Συζητάμε για βιβλία που έχουμε δανεισθεί και διαβάσει. Οι συναντήσεις οργανώνονται γύρω από ένα συγκεκριμένο θέμα, συγγραφέα ή βιβλίο, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα των μαθητών που συμμετέχουν.

Το άνοιγμα των σχολείων είναι μια σημαντική στιγμή για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των Σχολείων μας. Είναι μια περίοδος προσαρμογής σε νέες συνθήκες και απαιτήσεις...
Δεν θα γινόταν, λοιπόν, να μην σας προτείνουμε σε αυτό το νέο ξεκίνημα χρήσιμα και επίκαιρα βιβλία για τη νέα σχολική χρονιά!

Πατήστε εδώ για να μεταβείτε στον κατάλογο τής Βιβλιοθήκης μας.

Καλή σχολική χρονιά! 

image001