Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης παρακολούθησαν τον εορτασμό τής 28ης Οκτωβρίου 1940, στο Θέατρο του Σχολείου.

Σε κλίμα συγκίνησης παραδόθηκε η Σημαία από τον Διευθυντή κ. Μιχάλη Καπετανή στη σημαιοφόρο μας Μαριάννα Δεμενεοπούλου και στη συνέχεια επιδόθηκαν τα αριστεία και τα βραβεία στους αριστεύσαντες και πρωτεύσαντες μαθητές τής σχολικής χρονιάς 2022-2023.

Η συνέχεια γράφτηκε στη σκηνή τού Θεάτρου, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες σε ένα λιτό και ατμοσφαιρικό σκηνικό ζωντάνεψαν, μέσα από δραματοποιημένες αυθεντικές μαρτυρίες, τις ημέρες εκείνες τού αγώνα στα ελληνοαλβανικά σύνορα, τον άθλο των Ελλήνων για την πατρίδα, την Εθνική Αντίσταση, τις αναρίθμητες θυσίες και δοκιμασίες ενός μικρού αλλά ταυτόχρονα και «μεγάλου λαού», που αντιστάθηκε στη γερμανική Κατοχή, καθώς και την αναστάσιμη και λυτρωτική στιγμή τής Απελευθέρωσης!

Τον πανηγυρικό λόγο εκφώνησε η φιλόλογος κ. Μ. Μηλιδώνη.
Τα κείμενα τού θεατρικού δρώμενου επιμελήθηκαν οι φιλόλογοι κ. Αικ. Κατσιάνου και Ι. Παπαβασιλοπούλου, τη διδασκαλία των κειμένων οι φιλόλογοι κ. Αικ. Κατσιάνου, Σ. Κοντονίκα, Γ. Κωνσταντακάκης και Ι. Παπαβασιλοπούλου, τη σκηνοθεσία ο θεατρολόγος κ. Κ. Θεοδώρου, την ηλεκτρονική παρουσίαση ο θεολόγος κ. Λ. Ιατρόπουλος.
Τη διεύθυνση τής χορωδίας και τής ορχήστρας είχε η καθηγήτρια Μουσικής κ. Φ. Αβρανά, στην ορχήστρα συμμετείχε ο θεολόγος τού Σχολείου μας κ. Γ. Παντόγλου, ενώ τα σκηνικά τής παράστασης, την πρόσκληση και το πρόγραμμα φιλοτέχνησε η καθηγήτρια Καλλιτεχνικών κ. Κ. Πρεβενιού, η οποία, επιπλέον, έστησε με μαθητές μας μια μικρή έκθεση ζωγραφικής στην είσοδο τού Θεάτρου, με αφορμή την εθνική μας επέτειο.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς μας για την πολύ ποιοτική και ουσιαστική εκδήλωση που μας παρουσίασαν!