Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης, στα μέσα Οκτωβρίου 2023, φύτευσαν εποχικά λαχανικά, μαρούλι, σέλινο, μαϊντανό, κρεμμύδι, με την επίβλεψη τής κ. Λουκίας Σπυράτου, καθηγήτριας τής Οικιακής Οικονομίας.

Τα λαχανικά που παράγουν τα παιδιά είναι βιολογικά, καθώς δεν γίνεται χρήση χημικών λιπασμάτων και εντομοκτόνων. Οι μαθητές μας στη συνέχεια προσφέρουν τα λαχανικά σε κοινωφελή ιδρύματα μέσω τής ΜΚΟ «Μπορούμε», μια συνεργασία που ξεκίνησε το 2011 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, στο πλαίσιο των προγραμμάτων εθελοντισμού και φιλανθρωπίας τού Σχολείου μας.

Η συγκεκριμένη βιωματική δράση αποτελεί για τους μαθητές έναν εύκολο τρόπο εκμάθησης στοιχείων βιολογίας των φυτών και απόκτησης δεξιοτήτων καλλιέργειας τής γης (σπορά, φύτευση, σκάλισμα, ξεβοτάνισμα, πότισμα). Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι οι μαθητές μας νιώθουν χαρά και υπερηφάνεια που παράγουν οι ίδιοι τρόφιμα φυσικά και υγιεινά, τα οποία και προσφέρουν σε ανθρώπους που τα έχουν πραγματική ανάγκη...