Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023, επτά μαθητές από το Σικιαρίδειο Ίδρυμα, μαζί με τις συνοδούς καθηγήτριές τους, επισκέφθηκαν το Α΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης, στο πλαίσιο δράσεων αλληλεγγύης μεταξύ των δύο σχολείων για τη φετινή σχολική χρονιά. Τους μαθητές τού Σικιαριδείου υποδέχτηκαν μαθητές τής Β΄ τάξης μαζί με τη Διεύθυνση και τους θεολόγους κ. Λάσκαρη Ιατρόπουλο και Γεώργιο Παντόγλου.

Οι επισκέπτες μας από το Σικιαρίδειο ξεναγήθηκαν στους χώρους τού Σχολείου από τους μαθητές μας και στη συνέχεια όλοι μαζί, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, συμμετείχαν σε ένα βιωματικό εργαστήριο με θέμα την Αγάπη.

Με την καθοδήγηση τής καθηγήτριας Καλλιτεχνικών κ. Κυριακής Πρεβενιού, τα παιδιά και των δύο Σχολείων δημιούργησαν ένα εικαστικό έργο αφιερωμένο στην αγάπη, με αφορμή τον Αμερικανό καλλιτέχνη τής ποπ αρτ και ακτιβιστή Κιθ Χάρινγκ.

Ο Κιθ Χάρινγκ (1958-1990) ήταν Αμερικανός καλλιτέχνης τής ποπ αρτ και ακτιβιστής που έγινε ευρέως γνωστός από τα γκραφίτι που δημιούργησε στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία τού 1980. Μέσω των έργων του άσκησε κοινωνικό ακτιβισμό.  Ως ειρηνικός αγωνιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα, χρησιμοποίησε για τους αγώνες του ένα ειρηνικό όπλο, τη ζωγραφική... Είναι γνωστός για τα ανθρωπάκια-σύμβολά του. Οι εικόνες του έχουν γίνει μια παγκόσμια οπτική γλώσσα. Ασχολήθηκε συχνά με πολιτικά και κοινωνικά θέματα. Το έργο του εκπέμπει σημαντικά μηνύματα για την αγάπη, τον πόλεμο, τις ανισότητες και τις διακρίσεις.

Οι μαθητές, αφού έβαλαν κόλλα στο έργο τού Κιθ Χάρινγκ, δημιούργησαν κόκκινες και μαύρες μπαλίτσες από γκοφρέ χαρτί και τις κόλλησαν όλοι μαζί σε μια μεγάλη καρδιά που κρατούν δυο ανθρωπάκια. Η καρδιά συμβολίζει την αγάπη και τα ανθρωπάκια τα δύο Σχολεία που συνεργάστηκαν και δημιούργησαν ένα τόσο ωραίο έργο...

Η όμορφη αυτή δράση συνεχίστηκε με παιχνίδι και ήπιες ασκήσεις Γυμναστικής στον στίβο των Αρσακείων-Τοσιτσείων Γυμνασίων Εκάλης, με την καθοδήγηση τής γυμνάστριας κ. Ηρώς Πάζα, και ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή δώρων. Το Σικιαρίδειο δώρισε στο Σχολείο μας ένα πολύ όμορφο εικαστικό έργο που είχαν φιλοτεχνήσει τα ίδια τα παιδιά. Τέλος, αποχαιρετήσαμε τους φίλους μας με την υπόσχεση ότι θα συναντηθούμε πάλι σύντομα.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και προσέφεραν τον καλύτερο εαυτό τους. Η υπευθυνότητα με την οποία ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις αυτής τής δράσης και η αγάπη με την οποία περιέβαλαν τα παιδιά τού Σικιαρίδειου Ιδρύματος ήταν συγκινητική!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Σικιαρίδειο Ίδρυμα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους εδώ. https://sikiarideio.gr/.