Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Οι μαθητές τής Β΄ τάξης τής Ζώνης Πολιτισμού με τίτλο "Καλλιτεχνικό εργαστήρι: Το Σχολείο αλλιώς… " τού Α΄ Αρσακείου- Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης ολοκλήρωσαν το έκτο τους έργο. Πρόκειται για μια έκθεση από χρωματιστά ζωγραφικά γλυπτά. Συγκεκριμένα, τα έργα των μαθητών ήταν αφιερωμένα στον μεγάλο εικαστικό καλλιτέχνη και κύριο εκπρόσωπο τού κινήματος τού ΣουρεαλισμούΖουάν Μιρό. Ο Μιρό επιλέχθηκε γιατί είναι ένας βαθιά συμβολικός καλλιτέχνης και έχει ένα μοναδικό ύφος. Η ζωγραφική του χαρακτηρίζεται από έντονα χρώματα, που, σε συνδυασμό με τα απλά σχήματα, θυμίζουν σχέδια μικρών παιδιών. 

Οι μαθητές, αφού παρακολούθησαν προβολή αφιερωμένη στη ζωή και το έργο τού μεγάλου εικαστικού, με την καθοδήγηση τής καθηγήτριας Καλλιτεχνικών κ. Κ. Πρεβενιού, μέσα από ένα πρωτότυπο επιτραπέζιο παιχνίδι έφτιαξαν από ένα πολύχρωμο ζωγραφικό γλυπτό από χαρτί και χρώμα. Πρόκειται, ουσιαστικά, για μια κατασκευή από χαρτί βασισμένη στα στοιχεία και στα χρώματα που χρησιμοποιούσε και στα έργα του ο καλλιτέχνης.

Έτσι, οι μαθητές μέσα από κολλάζ και ζωγραφική με ακρυλικά χρώματα, μαρκαδόρους και χρωματιστά μολύβια κατάφεραν να κατανοήσουν τον πολύχρωμο κόσμο τού Ζουάν Μιρό και να δημιουργήσουν μια έκθεση πρωτότυπων χρωματιστών κατασκευών.