Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Στο πλαίσιο τής εφαρμογής τού Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, πραγματοποιήθηκε, την  Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024  η Ημέρα Σταδιοδρομίας  των  Αρσακείων-Τοσιτσείων Γυμνάσιων Εκάλης. Οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Γ΄ τάξης, από τις 9:00 έως και τις 14:50, παρακολούθησαν ομιλίες και παρουσιάσεις, ανάλογα με τις επιλογές τους, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν παράλληλα σε τρεις διαφορετικούς χώρους τού Σχολείου μας (Αμφιθέατρο, Χημείο, Αίθουσα Μουσικής).

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν πανεπιστημιακοί και επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων, απόφοιτοι των Σχολείων μας ή γονείς μαθητών μας, οι οποίοι δέχτηκαν με πολλή διάθεση να παρουσιάσουν την εκπαιδευτική και επαγγελματική τους διαδρομή. Οι μαθητές μοιράστηκαν τις σκέψεις τους και συζήτησαν με τους εισηγητές τους προβληματισμούς τους αναφορικά με τις σπουδές και τη σταδιοδρομία τους.

Σκοπός τής εκδήλωσης, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, είναι οι μαθητές και οι μαθήτριές μας να ενημερωθούν, να προβληματιστούν και τελικά να διευκολυνθούν ως προς τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές τους επιλογές και αποφάσεις.

Τη διοργάνωση ανέλαβαν οι Σύμβουλοι Επαγγελματικού Προσανατολισμού κ. Ιωάννα Κούρτη (Α΄ Γυμνάσιο) και  Κατερίνα Ζαχαροπούλου (Β΄ Γυμνάσιο).

image001