Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Το κινητό «Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης» βρέθηκε στις εγκαταστάσεις των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης για το χρονικό διάστημα 26 Φεβρουαρίου έως 1η Μαρτίου 2024, προκειμένου να πραγματοποιήσει εκπαιδευτικές δράσεις για όλους τους μαθητές. Σε αυτές συμμετείχε και το Α΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης.

Λίγα λόγια για τη δράση:
Το 1ο παγκοσμίως «Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης» έχει συσταθεί με στόχο την ανάπτυξη τής περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών και την εκπαίδευση των δημοτών σε θέματα  βιώσιμης ανάπτυξης και κυκλικής οικονομίας. Μαθητές και εκπαιδευτικοί με τη χρήση τού εγκεκριμένου από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εκπαιδευτικού του προγράμματος, που υλοποιείται στο 2ο επίπεδο τού κέντρου, συνειδητοποιούν τα σημαντικά οφέλη τής ανακύκλωσης.

Η εξειδικευμένη εκπαιδευτική ομάδα μεταδίδει με βιωματικό τρόπο τις αρχές τής ανακύκλωσης, μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες και πλούσιο, ειδικά σχεδιασμένο, υλικό, βοηθώντας τους μαθητές να γνωρίσουν ποια είναι τα ανακυκλώσιμα υλικά, να μάθουν έξυπνους τρόπους να ανακυκλώνουν στην καθημερινότητά τους, να εξοικειωθούν με την έννοια τής ανακύκλωσης ως διαδικασίας και ως πρακτικής μεγάλης σημασίας για το περιβάλλον και να αντιληφθούν τη σημασία τής ανακύκλωσης ως μέσου για έναν πιο πράσινο πλανήτη.

image001