Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Α΄2 τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης συμμετείχαν στον δημιουργικό διαγωνισμό «Αστέρι ευχής 2023-2024» τού Make-a-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος). Με την καθοδήγηση τής καθηγήτριας Καλλιτεχνικών κ. Κυριακής Πρεβενιού φιλοτέχνησαν ένα ομαδικό έργο ζωγραφικής για την κατηγορία «Σχεδίασε το αστέρι σου».  

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) υλοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Αστέρι τής ευχής"  παρακινώντας τους μαθητές όλων των βαθμίδων να αξιοποιήσουν δημιουργικά το αστέρι και να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό.  Συγκεκριμένα, οι μαθητές κλήθηκαν να δημιουργήσουν ένα συλλογικό έργο, έχοντας ως αφετηρία το φιλανθρωπικό έργο τού οργανισμού, τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους για την αξία τού εθελοντισμού και τής προσφοράς, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Αστέρι τής Ευχής"  αλλά και τις ιστορίες παιδιών ευχής. 

Αρχικά τα παιδιά εξέθεσαν τις ιδέες τους και κατόπιν ψήφισαν την ιδέα τής μαθήτριας Παναγιώτας Μπρέμπου που αντιπροσώπευε καλύτερα το έργο τού Make-A-Wish. Αντλώντας έμπνευση από την ευαισθησία που δείχνει αυτή η οργάνωση απέναντι στα παιδιά, ζωγράφισαν ένα έργο για τα παιδιά με αναπηρία. Ένα παιδί καθισμένο σε ένα αναπηρικό αμαξίδιο φωτίζεται από έναν προβολέα και δέχεται την αγάπη και τη βοήθεια πραγματοποιώντας την ευχή του, ευχή για μια ζωή με αποδοχή και αγάπη. Η αγάπη τού γιατρεύει κάθε πληγή και το παιδί δυνατό συνεχίζει στη ζωή!

Οι μαθητές που σχεδίασαν και χρωμάτισαν το έργο ήταν οι: Αγγελική-Καλλιόπη Καφεντζή, Αναστασία-Λιλά Μαρινέλη, Αλέξανδρος Μιχαηλίδης, Μαρία-Άννα Μπέτση, Παναγιώτα Μπρέμπου, Έλλη-Αθανασία Χατζή.  Στο κεντρικό αστέρι με προσοχή και λεπτές κινήσεις σχεδίασαν το παιδί με τον προβολέα και τα υπόλοιπα στοιχεία, χρησιμοποιώντας ακρυλικά χρώματα και ξυλομπογιές. 

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες γι' αυτό το μοναδικό έργο!