Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Στο πλαίσιο τού εορτασμού τής εθνικής επετείου τής 28ης Οκτωβρίου, μαθητές διαφόρων τάξεων τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης παρακολούθησαν προγράμματα στη Βιβλιοθήκη, τα οποία ετοίμασαν και δίδαξαν οι φιλόλογοι καθηγητές τους κ. Καρολίνα Θωμά και Γιάννης Καργάκος.
Σκοπός των προγραμμάτων στη Βιβλιοθήκη είναι να εξοικειωθούν οι μαθητές με τη Βιβλιοθήκη και να αγαπήσουν το βιβλίο. Για τον λόγο αυτό αξιοποιούνται όλα τα διαθέσιμα εποπτικά μέσα και βιβλία. Με τα προγράμματα για την εθνική επέτειο, το Σχολείο επιτυγχάνει να παρουσιάσει στους μαθητές και να φωτίσει στιγμιότυπα τής Ιστορίας με βιωματικό τρόπο, με εντυπωσιακά μέσα, με έρευνα σε έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό. Τα προγράμματα που παρουσιάστηκαν ήταν τα εξής:
• Βασίλης Λάσκος, ο ηρωικός κυβερνήτης τού Υ/Β «Κατσώνης»
• Μαρίνος Μητραλέξης, ο Έλληνας καμικάζι
• «Αδρίας», το θρυλικό αντιτορπιλικό
• Το Ξυπόλητο Τάγμα
• Ανατίναξη τής γέφυρας τού Γοργοποτάμου
.
Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το κείμενο είναι από την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017 με μαθητές τής Α΄3 τάξης που παρακολούθησαν στη Βιβλιοθήκη των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων το πρόγραμμα «Το Ξυπόλυτο Τάγμα». Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εντυπωσίασε και συγκίνησε τους μαθητές, καθώς είδαν πώς συνομήλικοί τους υπέμειναν τα δεινά τής Κατοχής και αντιστάθηκαν στους Γερμανούς κατακτητές.