Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Οι ημέρες των Χριστουγέννων αποτελούν μια περίοδο αγάπης και προσφοράς, αλλά δυστυχώς και υπερκατανάλωσης, άγχους και εξόδων...

Πόσες χιλιάδες τόνοι συσκευασιών, περιτυλίγματος και άχρηστων δώρων καταλήγουν κάθε χρόνο στους χώρους υγειονομικής ταφής παγκοσμίως, την περίοδο των Χριστουγέννων;

Θα μπορούσαμε άραγε να ζήσουμε τη μαγεία των Χριστουγέννων ξοδεύοντας ελάχιστα ή και καθόλου χρήματα; Θα μπορούσαμε να προσφέρουμε δώρα που δεν παράγουν απορρίμματα και δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον;

Η μαγική συνταγή για να το πετύχουμε είναι να χρησιμοποιήσουμε απλώς τη φαντασία μας.

Ένα από τα πιο πολύτιμα δώρα που μπορούμε προσφέρουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα ή σε ανθρώπους γενικά που μας έχουν ανάγκη είναι ο χρόνος μας. Για παράδειγμα μπορούμε να διαθέσουμε τον χρόνο μας για να βοηθάμε τους γονείς μας στις δουλειές τού σπιτιού, να επικοινωνούμε καθημερινά με τον παππού και τη γιαγιά, να βγάλουμε βόλτα το κατοικίδιό μας και άλλα πολλά.

Εκτός από το ότι δείχνουμε έμπρακτα την αγάπη μας, ακολουθούμε και την πολιτική μηδενικών απορριμμάτων - "zero waste", η οποία αποτελεί έναν από τoυς στόχους τής βιώσιμης ανάπτυξης.

Στις σελίδες που ακολουθούν θα βρείτε έτοιμα κουπόνια δώρων, φιλικών προς το περιβάλλον, που δεν παράγουν απορρίμματα, για να τα χαρίσετε τις γιορτινές αυτές ημέρες στα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Στα κενά κουπόνια μπορείτε να συμπληρώσετε δικές σας ιδέες δώρων φιλικών προς το περιβάλλον.
Χρειάζεται μόνο να νιώσετε μέσα σας το πνεύμα των Χριστουγέννων...

Εμείς, η ομάδα τού τμήματος «Μηδενικά απορρίμματα – zero waste», από τη Ζώνη Αθλητισμού και Πολιτισμού Α΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης τα επινοήσαμε με την καθοδήγηση τής υπεύθυνης καθηγήτριάς μας, κ. Λουκίας Σπυράτου.

Σας τα χαρίζουμε για να τα χρησιμοποιήσετε και να τα προσφέρετε στους αγαπημένους σας, αλλά και σε όσους επιθυμούν να τα αξιοποιήσουν.

Ανοίξτε το συνημμένο (εδω), επιλέξτε, εκτυπώστε και το δώρο σας είναι έτοιμο για να το προσφέρετε!