Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Οι μαθητές τού B΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης, κατά τη σχολική χρονιά 2020-2021, στο μάθημα των Αγγλικών, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Αθηνά Γκαρμπολά, υλοποίησαν τρία έργα τα οποία κρίθηκαν από την Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης τής δράσης e-Twinning και επιβραβεύτηκαν με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας για την ποιότητά τους, τις συνεργατικές δραστηριότητες, την ενεργό συμμετοχή των μαθητών, την πρωτοτυπία, την αλληλεπίδραση, την επικοινωνία μεταξύ των εταίρων-σχολείων, την καλή χρήση των Νέων Τεχνολογιών, την αξιολόγηση και διάχυση των έργων.

Ειδικότερα, τα έργα που επιβραβεύτηκαν είναι τα:

1) Heroes: Οι μαθητές δημιούργησαν συνεργατικά ένα παιχνίδι με κάρτες που απεικονίζουν 12 ήρωες από κάθε χώρα (Ελλάδα, Ιταλία, Τσεχία και Τουρκία).

2) We Will Survive: Σκοπός τού έργου ήταν να εμπλέξει τους μαθητές σε δραστηριότητες για τρόπους διαχείρισης κινδύνων, την κατανόηση των κινδύνων, την πρόληψή τους, τον μετριασμό των συνεπειών τους και την αντιμετώπισή των φυσικών καταστροφών, τεχνολογικών ατυχημάτων, κοινωνικών κινδύνων, επιδημιών και πανδημιών.

3) Sustainable Schools 4 Sustainable Europe: Στόχος τού έργου ήταν να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους τής Βιώσιμης Ανάπτυξης, έτσι ώστε να αναλάβουν δράση για τη μεγάλη αλλαγή στον πλανήτη μας μέχρι το 2030.

Μετά την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας απονεμήθηκε και η Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας (European Quality Label) από την ΕΥΥ (Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης) e-Τwinning στο Σχολείο μας.

Η Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας αποτελεί ένα δεύτερο δείγμα επιτυχίας, μετά την Εθνική Ετικέτα, και καταδεικνύει ότι το έργο ανταποκρίνεται στο καθορισμένο ευρωπαϊκό πρότυπο.

Στο Σχολείο αποδεικνύεται ότι ούτε οι δύσκολες επιδημιολογικές συνθήκες δεν πτοούν εκπαιδευτικούς και μαθητές στο να υλοποιήσουν ευφάνταστα και καινοτόμα έργα!
Τέτοιες δράσεις ενεργοποιούν σε μεγάλο ποσοστό τις ικανότητες επικοινωνίας των μαθητών στην αγγλική γλώσσα, ενώ παράλληλα τους βοηθούν να νιώσουν "πολίτες τού κόσμου".

Συγχαρητήρια στους μαθητές για τη συνεργασία και τη δημιουργική διάθεσή τους!