Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Το Β΄Αρσάκειο-Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης υλοποιεί από το 2012 με επιτυχία το ευρωπαϊκό πρόγραμμα e-Twinning και τα μαθητικά έργα, που εκπονούνται από τους μαθητές μας, βραβεύονται κάθε χρόνο με Εθνικές και Ευρωπαϊκές Ετικέτες Ποιότητας.



Κατά το τρέχον σχολικό έτος (2021-2022), το πρόγραμμα θα υλοποιήσουν μαθητές όλων των τάξεων με υπεύθυνες τις καθηγήτριες Αγγλικής Γλώσσας κ. Αθηνά Γκαρμπολά και Αθηνά Ξυραφά.

Επίσημη γλώσσα τού προγράμματος είναι η Αγγλική.

Το Σχολείο μας θα συμμετάσχει σε 3 έργα e-Twinning:

"PUBLIC SECRET" (Α΄ τάξη). Σε συνεργασία με σχολεία τής Ελλάδας, Ιταλίας, Πολωνίας, Ρουμανίας, Σερβίας, Τσεχίας και Τουρκίας.
Το έργο «Public Secret» έχει σκοπό να εμπλέξει τους μαθητές σε δραστηριότητες, που αφορούν στην κρυπτογραφία και στεγανογραφία.
Οι μαθητές θα κάνουν ιστορική αναδρομή στην ανακάλυψη και εξέλιξη τής κρυπτογραφίας έως σήμερα, θα κατανοήσουν τις έννοιες τής κρυπτογραφίας και στεγανογραφίας και θα γνωρίσουν βασικές μεθόδους τους.
Θα μάθουν, επίσης, να γράφουν με κρυπτογραφημένο τρόπο, δηλαδή σε μια μυστική γλώσσα που μπορεί να την διαβάσει μόνο όποιος έχει το "κλειδί" για να την αποκρυπτογραφήσει.


"HEALTHIER AND HAPPIER TOGETHER" ( τάξη). Σε συνεργασία με σχολεία τής Ελλάδας, Κροατίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Λιθουανίας και Ρουμανίας
Στόχος τού έργου είναι να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές σε θέματα υγείας και διατροφής. Είναι σημαντικό να αποκτήσουν οι μαθητές συνείδηση ενός σωστού τρόπου ζωής  με την προαγωγή και τής σωματικής δραστηριότητας, η συμβάλλει στη φυσική, ψυχική και κοινωνική ευημερία ενός ατόμου.
Οι μαθητές μας θα βελτιώσουν τις διαπολιτισμικές και γλωσσικές τους ικανότητες μέσω τής χρήσης συνεργατικών ψηφιακών εργαλείων και στο πλαίσιο μιας  ευρωπαϊκής κοινότητας θα ενδυναμώσουν την κριτική σκέψη, τη δημιουργικότητά τους, την ανοχή και την ένταξη.


"YOUNG AGENTS 0017 FOR A BETTER WORLD¨" (Γ΄ τάξη). Σε συνεργασία με σχολεία τής Ελλάδας, Ιταλίας, Πορτογαλίας, Ρουμανίας, Σερβίας και Τσεχίας.
Στόχος τού έργου είναι να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές σχετικά με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους τής Βιώσιμης Ανάπτυξης, ώστε να αναλάβουν δράση για τη μεγάλη αλλαγή στον πλανήτη μας μέχρι το 2030, στοχεύοντας σε έναν καλύτερο αύριο και σε έναν υγιή πλανήτη.
Οι μαθητές, σε διακρατικές ομάδες, θα  αποφασίσουν με ποιον τρόπο θα δράσουν ώστε να συμβάλουν στη προσπάθεια ολοκλήρωσης των Στόχων.

Οι συνεργάτες μας από την Τσεχία θα πραγματοποιήσουν κινητικότητα στο Σχολείο μας, στο πλαίσιο τής Βασικής Δράσης 1 τού νέου προγράμματος Εrasmus (2021-2027), και μαζί με τους μαθητές τού Αρσακείου θα πραγματοποιήσουν περιβαλλοντικές και σχετικές με τη βιωσιμότητα δραστηριότητες.