Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών εξορμήσεων, την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022, οι μαθητές τής Α΄τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Το αγόρι στο θεωρείο», στη σκηνή τού Εθνικού Θεάτρου.

Το έργο είναι εμπνευσμένο από τα πραγματικά γεγονότα τής εγκατάστασης Μικρασιατών προσφύγων στο Δημοτικό Θέατρο Αθηνών το 1922, και αποτελεί έναν φόρο τιμής στην επέτειο των 100 χρόνων τής Μικρασιατικής Καταστροφής.

Τα παιδιά ευαισθητοποιήθηκαν και προβληματίστηκαν από την ιστορία ενός μικρού αγοριού, τού Δρόσου, που κάνει σπίτι του ένα θέατρο και προσπαθεί να μάθει να ζει τη νέα του ζωή με τη φροντίδα μιας άγνωστης έως τότε γυναίκας.

Κάθε θεωρείο και μια ιστορία, κάθε θεωρείο και μια ελπίδα...
Ένα αγόρι που βιοπορίζεται ως τσιράκι στην αγορά, μια κοπέλα που όλο ράβει και ξηλώνει το πέπλο τού νυφικού της, ένα κορίτσι που δεν μιλά αλλά μόνο τραγουδά. Πολλοί υπέροχοι και πονεμένοι γείτονες προσπαθούν να βοηθήσουν τον Δρόσο στην ανεύρεση τής αδερφής του και τής αλήθειας, με τη βοήθεια ενός μισοσκισμένου βιβλίου, τής "Τρικυμίας" τού Σαίξπηρ.

Μια ιστορία για την απώλεια, τον πόνο, την προσφυγιά, αλλά και για την παρηγορητική δύναμη τής φαντασίας, τής συμπόνιας και τής ανθρωπιάς.