Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Στο πλαίσιο προετοιμασίας για το Μαθητικό Συνέδριο Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών των Αρσακείων Πατρών, 8ο ATSMUN, στις 3-6 Νοεμβρίου 2022, ομάδα μαθητών τής Γ΄τάξης τού Β΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης, με την καθοδήγηση και τη συνοδία τής καθηγήτριας Αγγλικών κ. Ιωάννας Παπαδήμα, πραγματοποίησαν επίσκεψη στην πρεσβεία τής Κύπρου.

Συγκεκριμένα, στις 21 Οκτωβρίου 2022 , οι μαθητές/-τριες Πίκουλας Κυριάκος (Γ΄3), Τουρούκης Γιώργος (Γ΄3), Σαρίδου Σοφία (Γ΄3),Τσίκνα Δάφνη (Γ΄4), Τσιλάκης Αντώνης (Γ΄4) και Φωτίου Πηνελόπη (Γ΄4), ενημερώθηκαν σχετικά με τις θέσεις τής χώρας σε θέματα:

α) Πολιτικά
β) Ανθρωπιστικά και Κοινωνικά
γ) Αφοπλισμού και Διεθνούς Ασφάλειας
δ) Νομικά
ε) τού Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού
στ) τού Συμβουλίου των Νέων

Κατά τη συνάντησή τους με τον πρέσβη τής Κύπρου κ. Κυριάκο Κενεβέζο οι μαθητές/-τριες συνέλεξαν χρήσιμες πληροφορίες, απαραίτητες για την προετοιμασία τους για το Mοντέλο Ηνωμένων Εθνών, και δέχτηκαν τα συγχαρητήριά του για το επίπεδο προετοιμασίας και τις γνώσεις τους, τη συνολική παρουσία τους και την εικόνα που εξέπεμψαν.

Μετά την επίσκεψη στην πρεσβεία τής Κύπρου, στις 31 Οκτωβρίου 2022, ο πρέσβης τής Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Κενεβέζος απέστειλε επιστολή προς της υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Ιωάννα Παπαδήμα, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Σας διαβεβαιώ ότι διατηρώ τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο για το σημαντικό εκπαιδευτικό έργο που επιτελείτε, εμφανές από την άψογη και σφαιρική προετοιμασία των μαθητών σας, όσο και για τα ειλικρινή αισθήματα ενδιαφέροντος, αλληλεγγύης και αγάπης που εισέπραξα από αυτούς για την Κύπρο. Θεωρώ ότι είναι καθόλα έτοιμοι να ανταποκριθούν με επιτυχία στις απαιτήσεις τού Μοντέλου Προσομοίωσης, στο πλαίσιο τού οποίου θα έχουν μια θαυμάσια εκπαιδευτική βιωματική εμπειρία, που θα διευρύνει τους ορίζοντές τους συμβάλλοντας στη διαπαιδαγώγησή τους ως ενημερωμένων πολιτών τού μέλλοντος. Παράλληλα θα τους εξοικειώσει με τις διαδικασίες διπλωματικής εκπροσώπησης για τη λειτουργία επιτροπών και οργάνων διεθνών οργανισμών, δίνοντάς τους τη δυνατότητα, μέσα από την άσκηση τής τέχνης τού "διαλέγεσθαι", να αναπτύξουν μια πολύτιμη σφαιρική εικόνα για τα παγκόσμια προβλήματα παρουσιάζοντας και προτείνοντας πιθανές λύσεις. Κρίνοντας από το επίπεδο προετοιμασίας, τις γνώσεις και τη συνολική παρουσία και την εικόνα που εξέπεμψαν οι μαθητές σας κατά τη συνάντησή μας, είμαι βέβαιος ότι θα είναι άξιοι εκπρόσωποι τού Γυμνασίου σας και επάξιοι πρέσβεις τής Κύπρου.

Ολοκληρώνοντας […] θα ήθελα να ευχηθώ σε εσάς και στους συνεργάτες σας εκπαιδευτικούς που σε, δύσκολες εποχές, καλλιεργείτε στα παιδιά σας τη φιλομάθεια, τη φιλοπατρία και τη συλλογικότητα, καλή συνέχεια και κάθε επιτυχία στο σημαντικό παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό έργο σας.»