Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη γιορτή τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης στο Θέατρο τών Σχολείων. Στη γιορτή προετοίμασαν μαθητές και μαθήτριες τής Α΄ τάξης.

Στο πρώτο μέρος παρουσιάστηκαν αποσπάσματα από το κείμενο τής Καινής Διαθήκης σε απλή μετάφραση στα Νέα Ελληνικά, ποιήματα Ελλήνων λογοτεχνών, ενώ η χορωδία τού Σχολείου πλαισίωσε την εκδήλωση με ύμνους και τραγούδια τών Χριστουγέννων. Στο δεύτερο μέρος παρουσιάστηκαν ελληνικά έθιμα τού Δωδεκαημέρου και η χορωδία μας τραγούδησε παραδοσιακά κάλαντα από διάφορες περιοχές τής χώρας μας.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν η διευθύντρια και ο υποδιευθυντής τού Σχολείου κ. Ευδοκία Γιαννικοπούλου και Χρήστος Δευτεραίος, μαθητές, καθηγητές και γονείς τών μαθητών τού Σχολείου μας. Στο τέλος τής εκδήλωσης η διευθύντρια ευχαρίστησε τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν, μίλησε στα παιδιά για το μήνυμα τής γιορτής τών Χριστουγέννων και ευχήθηκε σε όλους "χρόνια πολλά, καλή πρόοδο και ευτυχισμένη η νέα χρονιά".
Στην επιτροπή τής γιορτής συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί κ. Φανή Αβρανά (μουσικός), Ελεάννα Αποστολάκη (θεολόγος), Ρεβέκκα Κλωνή (φιλόλογος) και Λάσκαρης Ιατρόπουλος (θεολόγος).