Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Είναι γεγονός πως στον σύγχρονο κόσμο η χρήση των κινητών είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη, όχι μόνο στους ενήλικες αλλά και στα παιδιά. Η χρησιμότητά τους είναι αδιαμφισβήτητη για την επικοινωνία, για το αίσθημα ασφάλειας που προσφέρουν αλλά και ως πύλη εισόδου στο διαδίκτυο, κυρίως ως εργαλείο ενημέρωσης.

Από την άλλη είναι πολύ σοβαρές οι επιπτώσεις τους στη σωματική και ψυχική υγεία των ενηλίκων αλλά, κυρίως, των ανηλίκων. Ειδικότερα στους μαθητές το κινητό μπορεί να παρεμποδίσει τη διαδικασία τής μάθησης και να αποσπάσει τη συγκέντρωση τού μαθητή.

Εξάλλου, κάποιες φορές το κινητό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο παρενόχλησης, εκφοβισμού ή ακόμη και γελοιοποίησης άλλων ατόμων.

Με αφορμή τους παραπάνω προβληματισμούς οι μαθητές τού 15μελούς Συμβουλίου τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης έλαβαν την πρωτοβουλία να σκηνοθετήσουν, σε δικό τους σενάριο, ένα σποτ ευαισθητοποίησης για μικρούς και μεγάλους αναφορικά με τη χρήση των κινητών τηλεφώνων στους χώρους τού Σχολείου.

Ο τίτλος τού βίντεο είναι: "Δείξε μου το post σου να σου πω ποιος είσαι!".

Συμμετείχαν οι μαθητές: Αγγελόπουλος Γιώργος, Αρετάκης Λευτέρης, Βοσκάκη Μιχαέλα, Γεωργοπούλου Μαριάννα, Δεσύπρη Χρυσάνθη, Θεμελής Σπύρος, Κατσαδάκη Άννα, Μαραμπουτάκης Γιάννης, Μαρκομιχάλη Έλενα, Παπαμιχαλόπουλος Παναγιώτης, Πισκιουλόπουλος Γιώργος, Τζανετοπούλου Αγγελική, Τσιλάκης Αντώνης, Χάψας Αλέξης και Χριστοφοράκη Θάλεια.

Σενάριο: Τσιλάκης Αντώνης

Σκηνοθεσία: Δεσύπρη Χρυσάνθη, Κωνσταντίνος Θεοδώρου

Καθοδήγηση: Κωνσταντίνος Θεοδώρου, θεατρολόγος τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης

Συντονισμός - Επιμέλεια: Τριάντη Ξένια, πληροφορικός Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σποτ των μαθητών μας εδώ.