Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η «Ημέρα Σταδιοδρομίας» των Αρσακείων-Τοσιτσείων Γυμνάσιων Εκάλης. Στο πλαίσιο τού Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Γ΄ τάξης παρακολούθησαν, σε τρεις διαφορετικούς χώρους τού Σχολείου (Αμφιθέατρο, Χημείο, αίθουσα Μουσικής), ομιλίες ανάλογα με τις επιλογές τους.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν πανεπιστημιακοί και επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων, απόφοιτοι των Σχολείων ή γονείς μαθητών, οι οποίοι δέχθηκαν πρόθυμα να μιλήσουν για την εκπαιδευτική και την επαγγελματική τους διαδρομή.

Η εμπειρία που αποκόμισαν και οι δύο πλευρές ήταν σημαντική. Στα παιδιά, που συμμετείχαν ενεργά στην εποικοδομητική αυτή διαδικασία, δόθηκε η δυνατότητα να ενημερωθούν για επαγγέλματα, να εκφράσουν την ανησυχία αλλά και την αγωνία τους για το εκπαιδευτικό και το επαγγελματικό μέλλον που τους επιφυλάσσεται, να θέσουν ερωτήματα και να πάρουν ουσιαστικές απαντήσεις, οι οποίες στο μέλλον ενδεχομένως να διαμορφώσουν τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό.

Από την άλλη πλευρά, οι επαγγελματίες είχαν τη δυνατότητα να ενημερώσουν και να κάνουν έναν γόνιμο διάλογο με τους μαθητές για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Τη διοργάνωση ανέλαβαν οι Σύμβουλοι Επαγγελματικού Προσανατολισμού των Σχολείων κ. Ιωάννα Κούρτη (Α΄ Γυμνάσιο) και Κατερίνα Ζαχαροπούλου (Β΄ Γυμνάσιο).