Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Στο πλαίσιο τής υλοποίησης τού ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ Δράσης ΚΑ122, με κωδικό2022-1-EL01-KA121-SCH-000061562, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023, στο Β΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης πραγματοποιήθηκε ομιλία τού καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας τού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Βασιλείου Λαμπρινουδάκη για τον αρχαίο ελληνικό αποικισμό.

Την ομιλία παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον οι μαθητές τής Β΄ και Γ΄ τάξης που συμμετέχουν στο eTwinning έργο "Heritage Travellers", με συνεργάτες από τη Γαλλία, Ιταλία , Ρουμανία και Ισπανία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λαμπρινουδάκης αναφέρθηκε στις ελληνικές αποικίες στη νότια Γαλλία (Μασσαλία) και Ισπανία (Καταλονία - Εμπόριον).

Η ομιλία έγινε στην αγγλική γλώσσα και κοινοποιήθηκε στους συνεργάτες μας από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στο τέλος τής ομιλίας συζήτησαν όλοι μαζί για τη σημασία τής πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Οι μαθητές αναγνώρισαν τον πολιτιστικό πλούτο της χώρας μας, καθώς και των άλλων χωρών, και ανέλαβαν την ευθύνη για την προστασία, τη συντήρηση και τη μετάδοση τής κληρονομιάς μας στις μελλοντικές γενιές.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Λαμπρινουδάκη για την εξαιρετική του ομιλία και το μήνυμα που μας μετέδωσε για την σημασία τής προστασία τής παγκόσμιας πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς.

Υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος είναι οι κ. Αθηνά Γκαρμπολά και Αθηνά Ξυραφά.

Για να παρακολουθήσετε την ομιλία του κ. Λαμπρινουδάκη πατήστε εδώ.