Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Στο πλαίσιο των διδακτικών επισκέψεων, την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023, οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση "Η ιστορία ενός σκύλου που τον έλεγαν πιστό" τού Λούις Σεπούλβεδα, στο θέατρο Άλφα - Ληναίος - Φωτίου.

Πρόκειται για μια παράσταση που στοχεύει στην ευασθητοποίηση και την ενημέρωση τού κοινού σχετικά με τον δίκαιο αγώνα μιας φυλής ιθαγενών τής Νότιας Χιλής, οι οποίοι εκδιώχθηκαν από τη γη τους, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από μεγάλες εταιρείες υλοτομίας, με αποτέλεσμα να καταστραφούν τα τελευταία αποθέματα τού πλανήτη και ό,τι υπάρχει από τις αρχαίες φυλές τού κόσμου.

Η παράσταση επεδίωκε να καταπολεμηθεί η άγνοια και να ενισχυθεί η συνείδηση των μαθητών σχετικά με τις αδικίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ιθαγενείς λαοί τού κόσμου, καθώς οι άνθρωποι συχνά φοβούνται αυτό που δεν γνωρίζουν και δημιουργούνται έτσι προκαταλήψεις και στερεότυπα.

Αντίθετα, με τη γνώση δίνεται η δυνατότητα να κατανοήσουμε περισσότερο τους ανθρώπους και τις κουλτούρες τους και να αποφύγουμε τη βία και τη διάκριση, δημιουργώντας έναν κόσμο πιο δίκαιο και αλληλέγγυο. Τέλος, η παράσταση υμνεί τον αγώνα κάθε διαφορετικότητας για επιβίωση.