Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Στο πλαίσιο των διδακτικών επισκέψεων, την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023 οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης παρακολούθησαν την παράσταση "poiostheleisnagineis.com" στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Η παράσταση έχει θέμα τη σχέση των νέων με τα videogames και το διαδίκτυο και τον εθισμό που μπορεί να προκαλέσει αυτή η σχέση.

Η παράσταση αναζητά νέους τρόπους προσέγγισης αυτών των θεμάτων, χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες και διαστάσεις τού θεάτρου.

Η έννοια των δύο παράλληλων κόσμων που αναπτύσσεται στην παράσταση είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και αναδεικνύει τη δυσκολία που έχουν οι νέοι να ξεχωρίσουν την εικονική από την πραγματική ζωή και τα όρια μεταξύ τους, καθώς για αυτούς είναι πιο εύκολο να υπάρχουν σε έναν κόσμο ακριβώς όπως τον έχουν φανταστεί, όντας αλώβητοι και χωρίς να χρειάζονται κριτήρια και προδιαγραφές για να βρίσκονται σε αυτόν.

Είναι, επίσης, σημαντικό που η παράσταση προσεγγίζει και φέρνει σε επαφή τους μαθητές με θεματικές όπως η Οδύσσεια και σημαντικά κείμενα ποίησης και φιλοσοφίας.