Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

"Οι μαθητές τού B΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης υλοποιούν από το 2012 με επιτυχία ευρωπαϊκά προγράμματα eTwinning και τα έργα τους βραβεύονται κάθε χρόνο με εθνικές και ευρωπαϊκές ετικέτες ποιότητας.

Έτσι, με επιτυχία ολοκληρώθηκε το έργο e-Twinning "Heritage Travellers" που υλοποίησαν οι μαθητές τής Β΄ και Γ΄ τάξης σε συνεργασία με συμμαθητές τους από τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Ρουμανία.

Οι μαθητές συμμετείχαν σε δραστηριότητες με θέμα την πολιτιστική κληρονομιά.
Μέσα από το έργο αυτό αναγνώρισαν τον πολιτιστικό πλούτο τής χώρας μας, καθώς και των άλλων χωρών, και ανέλαβαν την ευθύνη για την προστασία, τη συντήρηση και τη μετάδοση τής κληρονομιάς μας στις μελλοντικές γενιές.

Οι μαθητές μας είχαν, επίσης, την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους Ισπανούς συνεργάτες μας, κατά την  υλοποίηση τού ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ Δράσης ΚΑ121, στο πλαίσιο τής κινητικότητας, από 27 Μαρτίου έως 1 Απριλίου 2023, στο Σχολείο Instituto Santa Eugenia, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Χιρόνα στη βορειοανατολική Ισπανία.
Στη συνέχεια  οι μαθητές τού ισπανικού σχολείου επισκέφθηκαν τη χώρα μας και το Σχολείο μας, από 23 Απριλίου έως 28 Απριλίου 2023.

Η αμφίδρομη αυτή συνάντηση έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να ευαισθητοποιηθούν σε πολιτιστικά θέματα και να αναδείξουν την κοινή ευρωπαϊκή πολιτιστική ταυτότητά τους.

Υπεύθυνες ήταν οι καθηγήτριες  Αγγλικών κ. Αθηνά Γκαρμπολά και Αθηνά Ξυραφά.

Για να δείτε τις δραστηριότητες τού έργου "Heritage Travellers " πατήστε εδώ