Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Στο πλαίσιο των διδακτικών επισκέψεων, την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023, οι μαθητές των τμημάτων Α΄1 και Α΄2 τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης επισκέφθηκαν την έκθεση "Life in space", στο Ολυμπιακό Κέντρο Γουδή, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA), το THE U.S. SPACE & ROCKET CENTER και το Space Camp του, το MARSHALL SPACE FLIGHT CENTER τής NASA και τον Ιταλικό Διαστημικό Οργανισμό (ASI).

Η έκθεση "Life in space" προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη συναρπαστική ιστορία τής κατάκτησης τού διαστήματος από τον άνθρωπο, καθώς και την τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε για τον σκοπό αυτό.

Περισσότερα από 50 μοναδικά εκθέματα ταξίδεψαν τους μαθητές στην ιστορία των διαστημικών πτήσεωνΑυθεντικά αντικείμενα, αναμνηστικά από τις διάφορες αποστολές και πιστά αντίγραφα σκαφών τούς οδήγησαν στα μονοπάτια που ακολούθησαν οι επιστήμονες και οι αστροναύτες.

Επίσης, μοντέλα πυραύλων και δορυφόρωνδιαστημικές στολές, ένας βράχος από τη σελήνη και μια παρουσίαση τού έργου τού Αμερικανού, γερμανικής καταγωγής, μηχανικού Wernher Von Braun, που θεωρείται πρωτοπόρος τής πυραυλικής και διαστημικής τεχνολογίας, μάγεψαν τους μαθητές και δημιούργησαν μια αξέχαστη εμπειρία ταξιδιού στο διάστημα!