Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Εν όψει των Χριστουγέννων το Β΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης οργάνωσε ποικίλες δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα, ώστε όλοι, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, να αισθανθούμε τη χαρά τής αλληλεγγύης και τής προσφοράς στους συνανθρώπους μας. Γιατί το ενδιαφέρον και η ανιδιοτελής προσφορά στον συνάνθρωπο βοηθά αυτόν που έχει ανάγκη, κυρίως, όμως, ζωογονεί αυτόν που προσφέρει.
Ολόκληρη, λοιπόν, η σχολική μας κοινότητα, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, ο καθένας με τον τρόπο του, συμμετείχε στις κοινωνικές μας δράσεις:

Στο χριστουγεννιάτικο παζάρι, προσφέροντας προς πώληση σπιτικά αλμυρά και γλυκά εδέσματα, χυμούς και αναψυκτικά, κοσμήματα και χριστουγεννιάτικα στολίδια. Μάλιστα, διατέθηκαν προς πώληση και χριστουγεννιάτικα στολίδια τα οποία οι ίδιοι οι μαθητές κατασκεύασαν με τη χρήση 3D Printer.

Στον έρανο για την ενίσχυση τής Ορθόδοξης Ιεραποστολής στην Κολομβία.

Στη λαχειοφόρο αγορά, στην οποία συμμετείχαν είτε ως δωροθέτες είτε ως προωθητές τής αγοράς είτε ως αγοραστές των λαχνών.

Στην προώθηση των Αστεριών Ευχής τής ΜΚΟ «Make a Wish».

Στη δημιουργία και προσφορά 10 πακέτων εορταστικού πρωινού, καθώς και αντίστοιχες τσάντες με είδη ρουχισμού (κασκόλ, γάντια, σκουφάκια) για οικογένειες που ενισχύει η Ένωση «Μαζί για το παιδί».

Στη συγκέντρωση και προσφορά βιβλίων (4 κούτες) για τη ΜΚΟ «Διαβάζω για τους άλλους».

Στην προώθηση και στην ενίσχυση τού έργου τής Οργάνωσης «Διαβάζω για τους άλλους».

Στην οικονομική ενίσχυση τού έργου των κοινωνικών ιδρυμάτων: «Διαβάζω για τους άλλους», "Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π. - Ν.Υ.", «Γαλιλαία».

Τα χρήματα (συνολικά 4.000 €) και τα είδη που συγκεντρώθηκαν προσφέρθηκαν:

στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή τής Κολομβίας.

στη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «Γαλιλαία», στα Σπάτα Αττικής.

στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί».

στη ΜΚΟ «Διαβάζω για τους άλλους».

στη ΜΚΟ «Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων Παιδιών - Νοητικά Υστερούντων» (Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π. - Ν.Υ.), στην Άνοιξη Αττικής.

στη ΜΚΟ «Make a Wish».

Όλοι οι μαθητές τού Σχολείου μας, ιδιαιτέρως το Δεκαπενταμελές Μαθητικό Συμβούλιο και η Α΄ τάξη, ανέλαβαν με χαρά και πραγματοποίησαν όλες τις παραπάνω δράσεις ευαισθητοποιώντας και τους συμμαθητές τους σε θέματα αλληλεγγύης και προσφοράς.

Επίσης, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και ιδιαιτέρως η πρόεδρος κ. Αντωνία Λουδάρου-Χριστοφοράκη ακαταπόνητα και με ιδιαίτερο ζήλο στήριξε όλες τις κοινωνικές μας δράσεις.

Τον σχεδιασμό, την επιμέλεια, την οργάνωση και την υλοποίηση των κοινωνικών δράσεων ανέλαβε η ομάδα εκπαιδευτικών κ. Σπυράτου, Ζαχαροπούλου, Τριάντη, Νικολοπούλου, Σίμου και Κωτσοπούλου που ενθάρρυναν και κινητοποίησαν τους μαθητές μας, καθώς και όλους τους συναδέλφους τού Σχολείου που με μεγάλη προθυμία στήριξαν τις δράσεις αυτές.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε το φιλανθρωπικό και ιεραποστολικό έργο που επιτελείται στην Κολομβία, καθώς και τις ευχές που μας απέστειλε ο Επίσκοπος κ. Τιμόθεος.