Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024 οι μαθητές όλων των τάξεων τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο κινηματοθέατρο "ΔΑΝΑΟΣ" , όπου παρακολούθησαν την ταινία ‘’Τα όριά μας’’.

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ, βραβευμένο στο φεστιβάλ τού Μιλάνου το 2022, που περιγράφει την εξαντλητική προσπάθεια ενός αθλητή με αναπηρία να συμμετάσχει στο τρίαθλο, έναν αγώνα που περιλαμβάνει 3,86 χλμ. κολύμβησης, 180 χλμ. ποδηλασίας και 42,2χλμ. μαραθωνίου σε μία μέρα! Από τον αγώνα τού αθλητή αναδεικνύεται η οπτική των παιδιών που μέσα από τον αθλητισμό προσπαθούν να αντιληφθούν την ιδέα τής υπέρβασης των ορίων.

Ακολούθησε συζήτηση με τον Paraolympian και Ironman Γιάννη Χατζήμπεη, τον πρωταγωνιστή τού ντοκιμαντέρ. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με το ζωντανό παράδειγμα ενός ανθρώπου που πραγματοποιεί τα όνειρά του αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις με χιούμορ και αισιοδοξία...

Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές κ. Βογιατζής Ι., Γεωργακοπούλου Α., Γκαρμολά Ν., Ζαχαροπούλου Κ., Ζέκιος Κ., Καλαντζή Γερ., Κωτσοπούλου Ζ., Μπούσκου Μ., Ξυραφά Α., Παπαδογιάννη Ι., Σκιαδά Ε., Τσαντούλα Δ., και Τσούτσου Σ.