Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η εορτή τού Αρσακείου-Τοσιτσείου Νηπιαγωγείου Εκάλης για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, στον χώρο εκδηλώσεων τού Νηπιαγωγείου.

Νήπια και προνήπια, φορώντας όμορφα και εντυπωσιακά κοστούμια, αναβίωσαν πάνω στη σκηνή παραδοσιακά ήθη και έθιμα από όλη την Ελλάδα, συνδέοντας με αυτό τον τρόπο τη λαϊκή παράδοση τού τόπου μας με την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Την εορτή προετοίμασαν και παρουσίασαν τα παιδιά των τμημάτων Ν.3, με υπεύθυνη νηπιαγωγό την κ. Λ. Μπατσόλα, και Π.1, με υπεύθυνη νηπιαγωγό την κ. Ε. Κυρίτση. Όλα τα παιδιά τού Νηπιαγωγείου συμμετείχαν στην παιδική χορωδία με μουσικά όργανα και χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια. Η γιορτή ολοκληρώθηκε με τον ερχομό τού Άη-Βασίλη, ο οποίος χάρισε σε όλα τα παιδιά δωράκια και έψαλε μαζί τους τα κάλαντα.

Την επιμέλεια και τη διδασκαλία των τραγουδιών είχε η μουσικοπαιδαγωγός τού Νηπιαγωγείου, κ. Μαρία Ευθυμίου.

Τη γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους Εταίροι της Φ.Ε., η Υπεύθυνη τής Υπηρεσίας Πολιτιστικών Προγραμμάτων και Δραστηριοτήτων τής Φ.Ε. κ. Κ. Λαμπρινουδάκη, η Διευθύντρια τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης κ. Μ. Λουκαδάκου, οι αφυπηρετήσασες Διευθύντριες τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού κ. Ελένη Σδράλη και Μ. Πανταζώνα, καθώς επίσης και η Πρόεδρος τού Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ενημέρωσης και Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών «Η Καρδιά τού παιδιού» κ. Βαρελά-Κολτσιδοπούλου Αθηνά.

Τα παιδιά χειροκροτήθηκαν θερμά από τους γονείς και τους προσκεκλημένους, οι οποίοι συνεχάρησαν αυτά αλλά και τους εκπαιδευτικούς για την προσπάθειά τους και αντάλλαξαν με όλους γιορτινές ευχές για καλές γιορτές!