Ημερολόγιο Εκδηλώσεων ΦΕ

Μάρτιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 9 1 2
week 10 3 4 5 6 7 8 9
week 11 10 11 12 13 14 15 16
week 12 17 18 19 20 21 22 23
week 13 24 25 26 27 28 29 30
week 14 31
Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο τού κράτους, το Συμβούλιο τής Επικρατείας, επισκέφθηκαν οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης την Τρίτη 15 Απριλίου 2019.

Στο μάθημα τής Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής τα παιδιά έμαθαν για την ιστορία τού θεσμού, ο οποίος αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο τού ελληνικού συστήματος δικαστικού ελέγχου τής νομιμότητας των διοικητικών πράξεων και έχει καταξιωθεί ως ο ισχυρός προστάτης τόσο τού πολίτη όσο και τού Δημοσίου.

Για τους Αρσακειείς και τις Αρσακειάδες η σημασία τής επίσκεψης είναι μεγαλύτερη για δύο ακόμα λόγους: το ΣτΕ από τη δεκαετία τού 1990 στεγάζεται στο ιστορικό κτήριο τού Αρσακείου Μεγάρου και η κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, που είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος τού ΣτΕ, είναι Αρσακειάδα.

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους τού Συμβουλίου τής Επικρατείας, παρακολούθησαν με απόλυτη τάξη και ησυχία συνεδρίαση τού Δικαστηρίου, ενημερώθηκαν από δικαστές για τη λειτουργία του, επισκέφθηκαν την αίθουσα συνεδριάσεων που φέρει το όνομα τού πρώτου προέδρου τού ΣτΕ Κωνσταντίνου Δ. Ρακτιβάν, ξεναγήθηκαν στην αίθουσα τής ολομέλειας και έγιναν δεκτοί από την πρόεδρο κ. Αικ. Σακελλαροπούλου στο γραφείο της.

Εκεί οι μαθητές, αφού την ευχαρίστησαν για την πρόσκληση, τής έδειξαν πόσο περήφανα είναι για την κατάκτηση αυτής τής θέσης από μια Αρσακειάδα, η οποία συνεχίζει τη λαμπρή πορεία των πρωτοπόρων γυναικών, αποφοίτων των Αρσακείων Σχολείων, οι οποίες κατέκτησαν τις ανώτερες βαθμίδες τής διοίκησης τού κράτους και συνέβαλαν στην πρόοδο τής ελληνικής κοινωνίας.

Αφιέρωσαν στην Πρόεδρο ένα κείμενο με τις πιο επιφανείς Αρσακειάδες, ξεκινώντας από την Καλλιρρόη Παρρέν, και τής δώρισαν ένα πορτρέτο τής πρώτης Ελληνίδας φεμινίστριας, το οποίο φιλοτέχνησε η καθηγήτρια Καλλιτεχνικών κ. Ελένη Τσαλδίρη.

Τέλος τής ευχήθηκαν "Καλή Ανάσταση" και τής προσέφεραν μαζί με τον θαυμασμό τους μια ανθοδέσμη και μια χειροποίητη λαμπάδα που είχαν επιλέξει από το πρόσφατο πασχαλινό παζάρι τού Σχολείου.

Η επίσκεψη αυτή ήταν για τα παιδιά μια αξέχαστη εμπειρία!