Ημερολόγιο Εκδηλώσεων ΦΕ

Μάρτιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 9 1 2
week 10 3 4 5 6 7 8 9
week 11 10 11 12 13 14 15 16
week 12 17 18 19 20 21 22 23
week 13 24 25 26 27 28 29 30
week 14 31
Hμερίδα τού Αγγλικού Τμήματος
Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012  οι καθηγητές τής αγγλικής γλώσσας  Αθηνών και Πατρών συναντήθηκαν σε ημερίδα που έλαβε χώρα στο θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού.

Σκοποί της ημερίδας

(α) Η πληρέστερη και επικαιροποιημένη επιμόρφωση των καθηγητών.

(β) Η επικοινωνία με συναδέλφους τους από την Αγγλία.

(γ) Η ανταλλαγή διδακτικών και παιδευτικών μεθόδων με συναδέλφους τους από τα σχολεία τής Πάτρας καθώς και η ευρύτερη επικοινωνία μαζί τους για την περαιτέρω συνεργασία των σχολείων.

Οι καθηγητές παρακολούθησαν τις παρακάτω παρουσιάσεις από προσκεκλημένους καθηγητές από το Βρετανικό συμβούλιο.

CLIFF PARRY: Teaching IELTS : methodology and practice

Το δίπλωμα αυτό εισήχθη πέρυσι στα σχολεία μας και οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με  μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Cliff Parry, ακαδημαϊκός διευθυντής τού Βρετανικού Συμβουλίου και σπουδαίος δάσκαλος, παρουσίασε διεξοδικά το διπλωμα και τις καινούργιες μεθόδους διδασκαλίας του.

OLGA LEONDARIS: The new Proficiency, Cambridge - Presentation and practice

OLGA LEONDARIS: International Certificate in Financial English - ICFE

Η κ. Λεοντάρη, συνεργάτης και παρουσιάστρια τού Βρετανικού Συμβουλίου, μας ενημέρωσε για δύο ακόμη διπλώματα που διδάσκονται στα σχολεία μας.

Το Proficiency: τις αλλαγές που θα έχει από το 2013

Το ICFE που απευθύνεται σε μαθητές που ενδιαφέρονται για τα οικονομικά και θα το διδάξουμε φέτος στα σχολεία μας στις τάξεις Β’& Γ’ Λυκείου.

Οι καθηγητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις καινούργιες εξελείξεις στη γλώσσα και να ανταλλάξουν απόψεις με τους συναδέλφους τους τόσο απο το Βρετανικό Συμβούλιο όσο και με αυτούς από την Πάτρα.

Η επαφή αυτή ήταν εξαιρετικά εποικοδομητική και έδωσε το έναυσμα για περαιτέρω συνεργασία με τα αδελφά σχολεία τής περιφέρειας και για την προώθηση κοινών δράσεων.