Ημερολόγιο Εκδηλώσεων ΦΕ

Μάρτιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 9 1 2
week 10 3 4 5 6 7 8 9
week 11 10 11 12 13 14 15 16
week 12 17 18 19 20 21 22 23
week 13 24 25 26 27 28 29 30
week 14 31

Την ημέρα τής γιορτής τής Αγίας Αναστασίας τής Ρωμαίας, προστάτιδας των Αρσακείων Σχολείων, επέλεξε ο Σύνδεσμος Αποφοίτων των Αρσακείων (Σ.Α.Φ.Ε.) να τιμήσει τον Πρόεδρο τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας καθηγητή κ. Γεώργιο Μπαμπινιώτη για την προσφορά του στα Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία, αλλά και γενικότερα στην παιδεία και στον πολιτισμό.

Στις 29 Οκτωβρίου 2019, μετά το πέρας τής θείας λειτουργίας, που τελέστηκε στον φερώνυμο ναό στον χώρο των Αρσακείων Ψυχικού, πραγματοποιήθηκε στο θέατρο των Σχολείων η λιτή τιμητική εκδήλωση σε ατμόσφαιρα συγκινησιακά φορτισμένη.

Μετά τη σύντομη προσφώνηση από τη γενική γραμματέα τού Σ.Α.Φ.Ε. κ. Μίκα Μπάρμπα προβλήθηκε βίντεο για το έργο και την προσφορά τού κ. Μπαμπινιώτη. Ακολούθησε σύντομη ομιλία τής προέδρου τού Σ.Α.Φ.Ε. κ. Νονίκης Πέρδικα, στην οποία αναφέρθηκε στην ανάπτυξη των Αρσακείων επί τής προεδρίας τού κ. Μπαμπινιώτη, την ίδρυση νέων Σχολείων, την ανέγερση νέων εγκαταστάσεων, αλλά και την εκπαιδευτική άνθηση, με τον εμπλουτισμό των εκπαιδευτικών προγραμμάτων με νέα αντικείμενα, τη συνεργασία με άλλα σχολεία, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ομιλία τού τιμωμένου, ο οποίος συνοψίζοντας την πορεία του στα παιδευτικά και πνευματικά δρώμενα τής χώρας μας, εστίασε στη μακρά θητεία του στα Αρσάκεια, ευχαριστώντας τους προκατόχους του για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του για τη συνέχιση τού έργου τους και τονίζοντας ότι η σημερινή ανάπτυξη των Αρσακείων είναι αποτέλεσμα εποικοδομητικής συνεργασίας με άξιους συνεργάτες τόσο στο Δ.Σ. τής Φ.Ε. όσο και στη Διοίκηση και την Εποπτεία των Σχολείων.

Στη συγκέντρωση που ακολούθησε στο εντευκτήριο των Σχολείων μέλη τού Δ.Σ. τής Φ.Ε., εταίροι, εκπαιδευτικοί των Σχολείων, παλιοί και νέοι απόφοιτοι είχαν την ευκαιρία να ξανασυναντηθούν και να συνομιλήσουν, τιμώντας τον Πρόεδρο τής Φ.Ε.