Ημερολόγιο Εκδηλώσεων ΦΕ

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30

Διάκριση για ακόμα μία χρονιά του Αρσακείου Γυμνασίου Ιωαννίνων στον διαγωνισμό μαθητικής επιχειρηματικότητας! Η εικονική επιχείρηση «HospInstall», των μαθητών της Γ΄ Τάξης, απέσπασε το βραβείο “ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ” στην Μαθητική Εμπορική Έκθεση Θεσσαλονίκης που διοργάνωσε το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece στο πλαίσιο του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση».

Η ανωτέρω εμπορική έκθεση διεξήχθη την Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020, στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή 1.000 και πλέον μαθητριών και μαθητών, 15 έως 18 ετών, από 45 Γυμνάσια και Λύκεια της Βόρειας Ελλάδας, της Κρήτης και της Ρόδου, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σοφία Ζαχαράκη.

sen 2020 vraveio 1

H «HospInstall» είναι μια εξαιρετικά καινοτόμα υπηρεσία (λογισμικό – εφαρμογή) βασισμένη στην τεχνολογία Internet of Things (ΙοΤ) με χρήση beacons, η οποία σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την εταιρεία πληροφορικής Terracom S.A., προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές. Μέσω αυτής οι χρήστες – ασθενείς / επισκέπτες μπορούν να πλοηγηθούν εντός του νοσοκομείου, να διεκπεραιώσουν τις γραφειοκρατικές τους διαδικασίες άμεσα (αυτόματη έκδοση εισιτηρίου – εξιτηρίου), ενώ οι χρήστες – ιατροί / νοσηλευτές συμβάλλουν στην δημιουργία ηλεκτρονικού - ιατρικού φακέλου ασθενούς και αυτόματης ενημέρωσής του.

Το πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων αποτελεί ένα εξαιρετικό βιωματικό εργαλείο εκμάθησης οικονομίας και επιχειρηματικότητας. Κατά την υλοποίησή του, η οποία στο Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων πραγματοποιείται εντός του ωρολογίου προγράμματος, οι μαθητές καλούνται να ακολουθήσουν επακριβώς όλα τα στάδια δημιουργίας μιας πραγματικής επιχείρησης (σύλληψη επιχειρηματικής ιδέας, δημιουργία επιχειρηματικού σχεδίου, συγκέντρωση κεφαλαίου, δημιουργία προϊόντος, συμμετοχή σε εμπορική έκθεση για την προώθησή του) ενώ η διαδικασία αξιολόγησης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δια ζώσης συνεντεύξεις και παρουσίαση της επιχείρησης. Οι κριτικές επιτροπές που αξιολόγησαν το περίπτερο της HospInstall, αλλά και τα υπόλοιπα περίπτερα, αποτελούνταν από καταξιωμένους επιχειρηματίες και στελέχη κορυφαίων επιχειρήσεων, οι οποίοι είναι μέλη του Σ.Ε.Ν.

Η ιδέα των μαθητών Αρσακείου Γυμνασίου για «έξυπνα» νοσοκομεία έλαβε «σάρκα και οστά» χάρη στην πολύτιμη βοήθεια της εταιρείας Terracom S.A. Η διαμόρφωση του λογότυπου και των γραφιστικών της επιχείρησης πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον γραφίστα Άκη Καραγιώργο, ενώ χρηματοδότες της «HospInstall» είναι οι «Κοτόπουλα Πίνδος», «Δωδώνη Α.Ε.», «Dietasana», «Οπτικά Ζώτος» και «Φαρμακείο Χριστίνα Παπαγεωργίου».

Επόμενο βήμα για τους νεαρούς επιχειρηματίες, έπειτα από την συμμετοχή στις Εμπορικές Εκθέσεις της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, είναι η κατάθεση των επιχειρηματικών σχεδίων (business plan) ώστε έπειτα από αυστηρή αξιολόγηση να αναδειχθούν μεταξύ των 120 ομάδων οι  10 καλύτερες «Εικονικές Επιχειρήσεις» της Ελλάδας  οι οποίες θα συμμετάσχουν στον Πανελλαδικό Τελικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2020» στις 8 Μαΐου 2020, στην Αθήνα.