Ημερολόγιο Εκδηλώσεων ΦΕ

Μάιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 18 1 2 3 4
week 19 5 6 7 8 9 10 11
week 20 12 13 14 15 16 17 18
week 21 19 20 21 22 23 24 25
week 22 26 27 28 29 30 31

Όταν το σχολείο συναντά την τέχνη, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι εντυπωσιακό! Οι τοίχοι των σχολικών διαδρόμων συνήθως είναι ουδέτεροι, άχρωμοι, απλά στοιχεία ενός οικοδομήματος. Μια δημιουργική σκέψη, όμως, μπορεί να τους μετατρέψει σε πινακοθήκη μεγάλων προσωπικοτήτων των Γραμμάτων και της Επιστήμης και να αποκτήσουν με αυτόν τον τρόπο αισθητική, καλλιτεχνική και μορφωτική διάσταση, να γίνουν προθήκες του ωραίου και της γνώσης ταυτόχρονα! 

skiadas grafiti smallΚάπως έτσι σκέφτηκαν στο Β΄ Αρσάκειο – Τοσίτσειο Γενικό Λύκειο Εκάλης και μετέτρεψαν τους τοίχους των διαδρόμων του λυκείου σε καμβάδες, τους οποίους ανέλαβε να φιλοτεχνήσει ο κ. Δημήτριος Σκιαδάς, απόφοιτος του σχολείου, Μηχανολόγος – Μηχανικός Ε.Μ.Π., με Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση των Επιχειρήσεων και με Διδακτορικό στο Street Art. Σύντομα, μορφές επιστημόνων, πνευματικών ανθρώπων και ανθρώπων του πολιτισμού, αλλά και ενδεικτικά σύμβολα της πορείας του ανθρώπου μέσα στο πέρασμα του χρόνου απεικονίστηκαν στους τοίχους των διαδρόμων και προσωπικότητες όπως ο Αϊνστάιν, ο Σεφέρης, ο Ελύτης, ο Καζαντζάκης, ο Γεώργιος Παπανικολάου, η Κική Δημουλά, ο Περικλής θα συναντούν πλέον καθημερινά τα βλέμματα των μαθητών.

Το Β΄ Αρσάκειο – Τοσίτσειο Γενικό Λύκειο Εκάλης, λοιπόν, υποδέχτηκε τους μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων μετά από δύο μήνες καραντίνας με μια καινούργια φυσιογνωμία, που αποπνέει πολιτισμό, ανθρωπιά, επιστημονική πρόοδο και συνδέει το χθες με το σήμερα, τις παρακαταθήκες του παρελθόντος με το όραμα της νέας εποχής.