Ημερολόγιο Εκδηλώσεων ΦΕ

Μάρτιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 9 1 2
week 10 3 4 5 6 7 8 9
week 11 10 11 12 13 14 15 16
week 12 17 18 19 20 21 22 23
week 13 24 25 26 27 28 29 30
week 14 31

Μαθητές από το Αρσάκειο Κλασικό Λύκειο Ψυχικού, το Α΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης και το Β΄ Αρσακειο-Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης θα εκπροσοσωπήσουν εφέτος τα Αρσάκεια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων. Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 9 Νοεμβρίου 2020 διαδικτυακά, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών.

Την προετοιμασία των μαθητών έχουν αναλάβει οι καθηγήτριες κ. Χριστίνα Αλεβίζου (Κλασικό), Ασπασία Κοντογιάννη (Α΄ Αρσάκειο - Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης) και Πολυξένη Κουτσιλιέρη (Β΄ Αρσάκειο - Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης).

Τι είναι το ΕΚΝΕ (European Youth Parliament - eyp)

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων είναι μια διοργάνωση προσομοίωσης των συνεδριάσεων τού Ευρωκοινοβουλίου όπου οι μαθητές, σε ρόλο ευρωβουλευτή, καλούνται να δώσουν λύσεις στα προβλήματα τής Ευρώπης. Οι νεαροί ευρωβουλευτές διαγωνίζονται στον λόγο, τον αντίλογο, το επιχείρημα και το αντεπιχείρημα, τη δυνατότητα σύνθεσης και συμβιβασμού και την ικανότητα λήψης αποφάσεων προς το κοινό καλό.

EYP logo long
Οι στόχοι:

- Ενθάρρυνση των νέων να ασχοληθούν με τα ευρωπαϊκά κοινά και να έρθουν σε επαφή με θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, ενισχύοντας έτσι την ευρωπαϊκή τους ταυτότητα.

- Δημιουργία γόνιμου εδάφους για διάλογο μεταξύ των νέων, απομακρυσμένο από κομματικά και μικροπολιτικά συμφέροντα.


- Προώθηση τού σεβασμού, τού διαπολιτισμικού διαλόγου και τού
συνεργατικού πνεύματος για την επίτευξη ενός κοινού αποτελέσματος.

- Συνεισφορά στην ανάπτυξη των προσωπικών δεξιοτήτων των νέων συμμετεχόντων.


- Σ
ημαντικό κομμάτι τής δράσης τού ΕΚΝΕ αποτελεί η εθελοντική δράση. Μετά τη συμμετοχή τους οι μαθητές έχουν την επιλογή να προσφέρουν στον Οργανισμό και ταυτόχρονα να αναπτύξουν ποικίλες δεξιότητες, δουλεύοντας σε ομάδες. Οι προσομοιώσεις, λοιπόν, αποτελούν δημιουργία νέων για νέους.

EYP International Sessions3a
♦ Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος και στην ιστοσελίδα τού τού European Youth Parliament

Αρσάκεια - Τοσίτσεια Σχολεία και ΕΚΝΕ

Μαθητές των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων συμμετέχουν στους διαγωνισμούς αυτούς αποσπώντας κάθε χρόνο διακρίσεις και βραβεία που τους οδηγούν στις μεγάλες ευρωπαϊκές συνεδριάσεις υψηλού επιπέδου, όπου διακρίνονται και αντεπεξέρχονται στις προκλήσεις με επιτυχία.

eyp plenary1

Δείτε την περσινή εντυπωσιακή παρουσία των Αρσακείων στο ΕΚΝΕ εδώ  και εδώ