Ημερολόγιο Εκδηλώσεων ΦΕ

Μάρτιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 9 1 2
week 10 3 4 5 6 7 8 9
week 11 10 11 12 13 14 15 16
week 12 17 18 19 20 21 22 23
week 13 24 25 26 27 28 29 30
week 14 31

Ιδιαίτερα ενεργή η παρουσία του Αρσακείου Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων στις εργασίες του 11ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για τις Φυσικές Επιστήμες στην Προσχολική Εκπαίδευση που διοργανώθηκε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (εξ ολοκλήρου διαδικτυακά) στις 6, 7 & 8 Νοεμβρίου 2020. Πιο συγκεκριμένα:

robot ioa nhp

  • Την Παρασκευή 6/11/2020 οι μαθητές της Γ΄ και της Δ΄ τάξης του Αρσακείου Δημοτικού Ιωαννίνων συμμετείχαν στη δράση «Μικροί ερευνητές – εισηγητές», παρουσιάζοντας μέσω βίντεο τις κατασκευές που υλοποίησαν στο μάθημα του SHTEAM, αλλά και όσα ανακάλυψαν μέσα από τη διερεύνηση και τον πειραματισμό με τις κατασκευές (γεφυρών, ανθρώπινου σκελετού, ελικοφόρου αυτοκινήτου, ανεμόμυλου, αεροπνευματικών κατασκευών, φορτηγού, εκσκαφέα). Τις δράσεις-project επιμελήθηκαν οι δάσκαλοι του Σχολείου κ. Υβόννη Ευαγγέλου, κ. Βασίλειος Γκαντόλιας, κ. Σωτήριος Ντίνος, κ. Λητώ Αθανασίου και κ. Βησσαρίων Γκαρτζονίκας.
  • Την Κυριακή 8/11/2020 το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων συμμετείχε στον Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Νηπιαγωγείων της WRO με θέμα «Μια βόλτα στην πόλη μου» ο οποίος εντάχθηκε στο Πρόγραμμα του Συνεδρίου, ενώ την περσινή χρονιά φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Σχολείου μας. Φέτος που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η βόλτα των μικρών μας μαθητών παρουσιάστηκε σε βίντεο που επιμελήθηκε η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου, κ. Γεωργία Πήττα. Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου παρουσίασαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο ένα κομμάτι της πόλης των Ιωαννίνων που λίγοι έχουν στον νου τους σαν καλλιτεχνικό θησαυρό: τα γλυπτά που κοσμούν την παραλίμνια διαδρομή. Έτσι αφού περιηγήθηκαν ψηφιακά, λόγω των συνθηκών, στον χώρο της λίμνης αναζήτησαν εικόνες και έφτιαξαν τις δικές τους διαδρομές με τη χρήση του ρομπότ Gigo Kids First Coding Kit.
  • Την ίδια μέρα παρουσιάστηκε από την δασκάλα του Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, κ. Λητώ Αθανασίου και την Προϊσταμένη του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων, κ. Γεωργία Πήττα εισήγηση με τίτλο: «Ο Άρτσι μόνο θα χαρεί, αν ο πλανήτης μας σωθεί…». Η εισήγηση αποτελεί ένα καινοτόμο σενάριο διδασκαλίας για μαθητές προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας με στόχο την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης και την κατανόηση βασικών αρχών της αειφορίας, αξιοποιώντας τις παιδαγωγικές αρχές και τις ψηφιακές δυνατότητες της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με τη χρήση του ρομπότ Kids First Coding & Robotics.

fotoSECE 3