Ημερολόγιο Εκδηλώσεων ΦΕ

Ιούλιος 2022
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 26 1 2
week 27 3 4 5 6 7 8 9
week 28 10 11 12 13 14 15 16
week 29 17 18 19 20 21 22 23
week 30 24 25 26 27 28 29 30
week 31 31

Από τα μαθήματα φιλοσοφίας στο Αρσάκειο Πατρών στην πρώτη τους δημοσίευση (μαθητικού) φιλοσοφικού δοκιμίου στο διεθνές περιοδικό Dialexicon του Πανεπιστημίου του Τορόντο! 

Η μαθήτρια Μαριάννα Σταματίου  και ο μαθητής Τηλέμαχος Παϊζης τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών υπέβαλαν τα φιλοσοφικά τους δοκίμια στο περιοδικό “Dialexicon” τού Πανεπιστημίου τού Τορόντο και κατάφεραν να διακριθούν!

Ειδικότερα, η Μαριάννα Σταματίου κατέλαβε τη 2η θέση για το δοκίμιό της "Compulsory or Voluntary Vaccination: The Djokovic Case", ενώ ο Τηλέμαχος Παΐζης έλαβε εύφημο μνεία για το δοκίμιό του "Gene editing a bioethical crossroad". (https://www.dialexicon.org/journal)

Το περιοδικό “Dialexicon”  στοχεύει στην ενθάρρυνση τής φιλοσοφικής σκέψης και γραφής.

Οι εργασίες υποβάλλονται σε διαδικασία αναθεώρησης πολλαπλών γύρων, κατά την οποία η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από καθηγητές Φιλοσοφίαςμεταπτυχιακούς φοιτητές και καθοδηγητές συζήτησης, αξιολογεί τις εργασίες και καθορίζει αυτές που αξίζει να δημοσιευθούν.

Οι μαθητές, των οποίων οι εργασίες δημοσιεύονται, εξασφαλίζουν:

● Επίσημη δημοσίευση για πανεπιστημιακές αιτήσεις και ακαδημαϊκά βιογραφικά.

● Προβολή στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας τού Τμήματος Φιλοσοφίας τού Πανεπιστημίου τού Τορόντο.

● Μια συνέντευξη στο "Dialexicon".

https://www.dialexicon.org/submit

Αξίζει να σημειωθεί πως και οι δύο μαθητές μας συμμετείχαν ενεργά στις δράσεις που υλοποιούνται στο Αρσάκειο Λύκειο Πατρών στον τομέα τής Φιλοσοφίας (θερινά σχολεία, πανελλήνιο δαγωνισμό Φιλοσοφίας, διαλέξεις), από την Α΄ τάξη, έχοντας, μάλιστα, λάβει και σημαντικές διακρίσεις!

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και στη φιλόλογο κ. Βασιλική Παναγοπούλου που τους προετοίμασε!