Ημερολόγιο Εκδηλώσεων ΦΕ

Μάρτιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 9 1 2
week 10 3 4 5 6 7 8 9
week 11 10 11 12 13 14 15 16
week 12 17 18 19 20 21 22 23
week 13 24 25 26 27 28 29 30
week 14 31

Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου τα Αρσάκεια Λύκεια Ψυχικού υποδέχθηκαν στον φιλόξενο χώρο του Θεάτρου των Αρσακείων Ψυχικού γονείς και εκπαιδευτικούς σε Ημερίδα με τίτλο «Παιδιά, έφηβοι και Διαδίκτυο: Η σύγχρονη πρόκληση». Η Ημερίδα αφορούσε τις ποικίλες επιπτώσεις της χρήσης του διαδικτύου και οργανώθηκε σε συνεργασία με τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες της Φ.Ε. και την Υφυπουργό Υγείας για το χαρτοφυλάκιο της ψυχικής υγείας κ. Ζωή Ράπτη.

Την εκδήλωσε άνοιξε και συντόνισε εξαιρετικά η Προϊσταμένη Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της Φ.Ε. και σχολική ψυχολόγος κ. Ξένια Παρασκευοπούλου.
Η Υφυπουργός Υγείας κ. Ράπτη, αφού ευχαρίστησε τα Αρσάκεια Λύκεια για την πρόσκληση και την πρωτοβουλία και αφού θυμήθηκε ότι υπήρξε μαθήτρια για δύο χρόνια στο Β’ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού, μίλησε για τα στοιχεία και τις δράσεις του Υφυπουργείου σχετικά με την ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων από το 2020 και μετά.

invitation

Εν συνεχεία, η κ. Άρτεμις Τσίτσικα, αναπληρώτρια καθηγήτρια Παιδιατρικής-Εφηβικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, μίλησε με απλό και βιωματικό τρόπο για τους κινδύνους του διαδικτύου και τους τρόπους αντιμετώπισής τους από τους γονείς. Ο κ. Βασίλης Παπακώστας, Αστυνομικός Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έδωσε σαφείς οδηγίες στην ομιλία του για την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών και των εφήβων στο διαδίκτυο.

Μέσα σε κλίμα εγκάρδιο, πολλοί γονείς και παππούδες-γιαγιάδες μαθητών και μαθητριών των σχολείων έθεσαν ποικίλα ερωτήματα στους ομιλητές, οι οποίοι απάντησαν τεκμηριωμένα, δίνοντας λύσεις και συμβουλές σε διάφορες ανησυχίες σχετικά με τη χρήση του διαδικτύου. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Επόπτρια των σχολείων της Φ.Ε. Βασιλική Παπαπέτρου-Μουρσελά.