Ημερολόγιο Εκδηλώσεων ΦΕ

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30

Συγχαρητήρια στη φιλόλογο τού Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης Αναστασία-Σταυρούλα Βαλταδώρου, η οποία έγινε δεκτή ως μέλος στο Institute of Advanced Study (ISA) στο Πανεπιστήμιο Princeton των Η.Π.Α. για την περίοδο Σεπτεμβρίου 2023-Ιουλίου 2024.

Το Ινστιτούτο Προηγμένων Μελετών (IAS) είναι ένα από τα κορυφαία επιστημονικά κέντρα στον κόσμο που προωθεί την έρευνα η οποία βασίζεται στην περιέργεια. Ιδρύθηκε το 1930 και είναι ένα ανεξάρτητο ιδιωτικό ίδρυμα που παρέχει στη μικρή κοινότητα των μελετητών του την ελευθερία να ασχολείται με την πνευματική έρευνα, χωρίς διδακτικές και άλλες διοικητικές υποχρεώσεις. Σε αυτό συνέχισε την έρευνά του ο Albert Einstein, όταν έφτασε στην Αμερική και άλλες μεγάλες προσωπικότητες όπως οι J. Robert Oppenheimer, Hermann Weyl, John von Neumann, και Kurt Gödel.

Κάθε χρόνο μελετητές από όλο τον κόσμο υποβάλλουν αίτηση για να συνεχίσουν τη δική τους έρευνα σε μία από τις τέσσερις Σχολές τού Ινστιτούτου: Ιστορικές Σπουδές, Μαθηματικά, Φυσικές Επιστήμες και Κοινωνικές Επιστήμες. Κατά τη διάρκεια τού διορισμού τους, οι μελετητές που έχουν γίνει δεκτοί θεωρούνται πλέον μέλη τού Ινστιτούτου και έχουν πρόσβαση στους εκτεταμένους πόρους του, συμπεριλαμβανομένων γραφείων, βιβλιοθηκών και επιδοτούμενων εγκαταστάσεων εστίασης και στέγασης.

Η κ. Βαλταδώρου, με διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο τού Εδιμβούργου, ενδιαφέρεται να συνεχίσει την έρευνά της σχετικά με το αρχαίο ελληνικό δράμα και ειδικότερα για τα έργα τού Ευριπίδη (σωζόμενα και αποσπάσματα). Στο IAS θα ολοκληρώσει την πρώτη της μονογραφία για τη θετική αναπαράσταση τού έρωτα και τού γάμου στην ελληνική τραγωδία.

Περισσότερες πληροφορίες:

https://www.ias.edu/scholars/anastasia-stavroula-valtadorou

https://www.ias.edu/hs/ancientstudies